Σελίδες

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Δίχρωμες ταλιατέλες φούρνου

Απλή στην εκτέλεση, πολύ γευστική σαν αποτέλεσμα... Έχουμε δηλώσει ήδη ότι στα ζυμαρικά δεν λέμε ποτέ όχι, ας απολαύσουμε λοιπόν μαζί τις νοστιμότατες αυτές ταλιατέλες.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι απλούστατα και πάντα βρίσκονται στην κουζίνα μας, η δε ποσότητα που έφτιαξα μας έδωσε 6 μερίδες.

1 κουτί ταλιατέλες δίχρωμες
300 γρ κρέμα γάλακτος ή αντίστοιχη ποσότητα γάλα εβαπορέ
5-6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
200 γρ άσπρο τυρί (εδώ έβαλα ξυνομυζήθρα)
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Βράζουμε τις ταλιατέλες για 6 λεπτά. Δεν πρέπει να παραβράσουν.


Τις σουρώνουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τις ανακατεύουμε με τα τυριά και το ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Για λίγο πιο ελαφριά γεύση αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου, να πιούν τα υγρά τους και να ροδίσει η επιφάνεια.

10 σχόλια:

  1. kai vevaia den leme oxi sta zymarika..poso mallon sto sugekrimeno fagito pou fenetai toso nostimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εύκολο φαγητό και νόστιμο, μου αρέσουν πολύ οι ταλιατέλες! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ!!!! Στείλε ένα πιατάκι προς τα εδώ, μπούχτισα το κρέας στην Ήπειρο. Κάθε μέρα ζυμαρικά να τρώω με τυράκι και τίποτα άλλο δεν θέλω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ομορφιά της απλότητας!!
    Νοστιμότατες οι ταλιατέλες σου!!
    Φιλιά, καλό βράδυ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ στο fan club των ζυμαρικών,οτιδήποτε έχει σχέση με ζυμαρικό, είμαι πάντα μέσα.Ωραίο το φαγητό σου Μπέττυ. Καλημέρα απο Ζάκυνθο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορώ να έχω 2 μερίδες πλιζ; Λατρεύω τα ζυμαρικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άργησες Κική,συμβιβάζεσαι με μια μερίδα?Την πρότελευταία μερίδα την έφαγα εγώ,εκτός και φτιάξει η οικοδέσποινα και άλλο ταψί!!!Τί λες Μπέττυ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. This looks lovely. I think I would probably add a little garlic too! Delicious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Panoptis & kiki: πολύ ευχαρίστως! και όχι μόνο ζυμαρικά... ότι τραβάει η όρεξή μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μη μου μιλας για ζυμαρικα, μπορω να τρωω συνεχεια και κανεις μια παρουσιαση που μου τρεχουν τα σαλια. Φιλια απο ρεθυμνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή