Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι απλούστατα και πάντα βρίσκονται στην κουζίνα μας, η δε ποσότητα που έφτιαξα μας έδωσε 6 μερίδες.
1 κουτί ταλιατέλες δίχρωμες
300 γρ κρέμα γάλακτος ή αντίστοιχη ποσότητα γάλα εβαπορέ
5-6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
200 γρ άσπρο τυρί (εδώ έβαλα ξυνομυζήθρα)
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Βράζουμε τις ταλιατέλες για 6 λεπτά. Δεν πρέπει να παραβράσουν.
Τις σουρώνουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τις ανακατεύουμε με τα τυριά και το ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Για λίγο πιο ελαφριά γεύση αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου, να πιούν τα υγρά τους και να ροδίσει η επιφάνεια.
kai vevaia den leme oxi sta zymarika..poso mallon sto sugekrimeno fagito pou fenetai toso nostimo
ΑπάντησηΔιαγραφήεύκολο φαγητό και νόστιμο, μου αρέσουν πολύ οι ταλιατέλες! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ!!!! Στείλε ένα πιατάκι προς τα εδώ, μπούχτισα το κρέας στην Ήπειρο. Κάθε μέρα ζυμαρικά να τρώω με τυράκι και τίποτα άλλο δεν θέλω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ομορφιά της απλότητας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατες οι ταλιατέλες σου!!
Φιλιά, καλό βράδυ:))
Και εγώ στο fan club των ζυμαρικών,οτιδήποτε έχει σχέση με ζυμαρικό, είμαι πάντα μέσα.Ωραίο το φαγητό σου Μπέττυ. Καλημέρα απο Ζάκυνθο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να έχω 2 μερίδες πλιζ; Λατρεύω τα ζυμαρικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆργησες Κική,συμβιβάζεσαι με μια μερίδα?Την πρότελευταία μερίδα την έφαγα εγώ,εκτός και φτιάξει η οικοδέσποινα και άλλο ταψί!!!Τί λες Μπέττυ??
ΑπάντησηΔιαγραφήThis looks lovely. I think I would probably add a little garlic too! Delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Panoptis & kiki: πολύ ευχαρίστως! και όχι μόνο ζυμαρικά... ότι τραβάει η όρεξή μας !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη μου μιλας για ζυμαρικα, μπορω να τρωω συνεχεια και κανεις μια παρουσιαση που μου τρεχουν τα σαλια. Φιλια απο ρεθυμνο
ΑπάντησηΔιαγραφή