Είχα μπόλικα λαχανικά στο ψυγείο και είπα να φτιάξω κάτι σε τάρτα... Μετά θυμήθηκα μια συνταγή από αμερικάνικο, νομίζω, περιοδικό και είπα να την υλοποιήσω με κάποιες παραλλαγές. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό, έγινε μια τάρτα νοστιμότατη και ασυνήθιστη...
Το πυρέξ και τα υλικά που χρησιμοποίησα έδωσαν 8 μέτρια κομμάτια:
3 μεγάλες πατάτες
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 στρογγυλά μανιτάρια σε φέτες
2 μέτρια κολοκύθια σε κύβους
2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες χωρίς φλούδα σε κύβους
8-10 φύλλα σπανάκι χοντροκομμένα
2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
2-3 κουταλιές δυόσμος
150 γρ φέτα σε κομματάκια
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ομοιόμορφες ροδέλες. Αλατίζουμε και λαδώνουμε πολύ ελαφρά. Τις τοποθετούμε στο πυρέξ φροντίζοντας να μην μείνουν καθόλου κενά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κολοκύθι και την μελιτζάνα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το μίγμα των λαχανικών και την υπόλοιπη φέτα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τα λαχανικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ακόμα.
ΔΕΝ πρέπει να παραψηθεί, αρκεί να στεγνώσει και να ροδίσει η επιφάνεια. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
Πάνω στις πατάτες ρίχνουμε την ντομάτα, τον δυόσμο και τη μισή φέτα.
Προσθέτουμε το μίγμα των λαχανικών και την υπόλοιπη φέτα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τα λαχανικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ακόμα.
ΔΕΝ πρέπει να παραψηθεί, αρκεί να στεγνώσει και να ροδίσει η επιφάνεια. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
πολυ καλη ιδεα για περισσευματα λαχανικων...και με πατατουλες απο κατω...γιαμ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα Μπέττυ. Υπέροχο φαγητό.!Πιστεύσις οτι αν αντι κρεμα γάλακτος τι αλλο θα μπορούσα να βάλλω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπετούλα μου επιτέλους τα κατάφερα να μπω στο σπιτικό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου κάηκε το pc και είμαι με ένα συφοριασμένο αυτή τη στιγμή, μέχρι να φτιαχτεί το άλλο!
Το φαγάκι σου πέροχο εννoείται με τόσα λαχανικά και με σπανάκι που το αγαπώ πολύ!
Πολλές πολλές ευχές για την κορούλα σου, σου δίνω από εδώ, γιατί αν προσπαθήσω να μπω και στα άλλα comments του ποστ, θα κάνω άλλη μιαν ώρα;-)
Να την χαίρεσαι την πριγκίπισσά σου, να είναι πάντα γερή και τυχερή στη ζωή της!
Πολλά φιλιά!
τι όμορφο φαγάκι είναι αυτό, δε του λείπει τίποτε, μούρλια
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Betty Manousos: δεν έχω βάλει καθόλου κρέμα γάλακτος σε αυτή τη συνταγή, μόνο μισό φλυτζάνι γάλα φρέσκο...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΕΛΕΝΑ: Ελενάκι μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, η Αννιώ έχει ενθουσιαστεί με την ανταπόκρισή σας !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας αρέσουν πολύ τα λαχανικά κι αυτή η ιδέα σου είναι υπέροχη και διαιτητική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Τι καταπληκτική ιδέα Μπέτυ μου. Για μένα που λατρεύω τα λαχανικά θα είναι η καλύτερη επιλογή!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ καλη ιδεα, και με την πατατουλα κατω,
ΑπάντησηΔιαγραφήτα παιδια θα το τσακισουν!!!!!!!!!!
πολυ νοστιμη μοιαζει, και χωρις ζυμη απο κατω , πρωτοτυπη τη βρισκω , καλημερα και καλοφαγωτη !!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή τη στιγμή το χρονόμετρο δείχνει ότι θέλει ακόμη 18' για να τελειώσει το παρόμοιο δικό μου κατασκεύασμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοιάζει με το δικό σου στον τρόπο, αλλάζει ελαφρά όμως, στα υλικά.
Αν και εγώ το ονομάσω ΚΙΣ, πόσο θα πείραζε;;
Πάντως θα δώσω link..
Καλό μεσημέρι.
Φίλη μου πολύ μου άρεσε, με ξετρελαίνουν τέτοιου είδους φαγητά και ολα τα υλικά είναι αγαπημένα .Επέτρεψε μου να αντιγράψω τη συνταγή και να την κάνω με τη πρώτη ευκαιρία αφού ..χάσω πρώτα το ένα κιλό που πήρα στη Κρήτη.Υπέροχη συνταγή το ξαναλέω και πολύ ευπαρουσίαστη και είναι κάτι που μετράπολύ σε μένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη συνταγή,δεν θα βάλω σπανάκι εγώ γιατί δεν το τρώω αλλά φαντάζομαι θα γίνει εξίσου καλό.Το λιγουρεύομαι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAυτές είναι συνταγές για μένα που λατρεύω τα λαχανικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και έχει λίγη διαδικασία, το αποτέλεσμα όμως αξίζει...
Πολύ καλή ιδέα Μπέτυ μου.
Να είσαι καλά,
φιλιά πολλά!
Πολύ ωραία ιδέα! Πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΔΥΣΠΙΣΤΕ καθόλου δεν πειράζει, περιμένω να δω το δικό σου, είμαι σίγουρη πως θα είναι το ίδιο -ίσως και περισσότερο- νόστιμο...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ αχ Αχτίδα μου, αυτή η Κρήτη τι μας κάνει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ ακόμα προσπαθώ...το αξίζουν όμως οι λιχουδιές της!
@ Pandora μου, μια χαρά θα γίνει και χωρίς σπανάκι, εγώ έτυχε και είχα και το πρόσθεσα, δεν θα κάνει και μεγάλη διαφορά αν λείψει...
ΑπάντησηΔιαγραφή