Μια διαφορετική ιδέα που θα συνοδεύσει απολαυστικά το ποτό μας...
Για 20 κριτσίνια:
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2-3 κουταλιές πολτός ελιάς
2-3 κουταλιές κίτρινο πικάντικο τυρί τριμμένο
Προθέρμανα τον φούρνο στον αέρα στους 170.
Ξεπάγωσα το φύλλο και το άπλωσα στην επιφάνεια εργασίας.
Το χώρισα στα 2 και άπλωσα στο μισό τον πολτό ελιάς.
Το δίπλωσα στα δύο, το έκοψα σε λωρίδες και το έστριψα ώστε να σχηματίσει πλεξούδες.
Το άλλο μισό φύλλο το άλειψα ελαφρά με το αυγό και το πασπάλισα με το τριμμένο τυρί. Ακολούθησα την ίδια διαδικασία, δηλαδή το δίπλωσα στα δύο, το έκοψα και το έστριψα.
Στο ταψί του φούρνου άπλωσα λαδόχαρτο και ακούμπησα τα κριτσίνια σε απόσταση μεταξύ τους. Τα άλειψα ελαφρά με το υπόλοιπο αυγό και τα έψησα για 20 λεπτά, μέχρι που ρόδισαν καλά. Ζεστά ή κρύα, το ίδιο νόστιμα!!!
Καταπληκτική ιδέα όταν έχω τραπέζι με το κρασί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBrava,brava!!!!!
Φιλάκια :)
Να πάρω από τα τυρένια που μ΄αρέσουν περισσότερο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Πολύ ωραία φαίνονται και εύκολα! Ότι πρέπει για τις γιορτινές μέρες! Τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά με τα ωραία σου
Καλό πρωινό
μμ..πολυ νόστιμα και εύκολα. μπράβο! λογικά μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη και τα ψήνουμε όποτε χρειαστεί θα το δοκιμάσω! φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαφέ πίνω τώρα, αλλά θα χτυπούσα 5-6 ευχαρίστως! Καλημέρα Μπέτυ μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα φαίνονται! Την καλημέρα μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατη ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μπέττυ μου!
Καλημέρα!
Απ'τα αγαπημενα μου!.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλα.
Με τυράκι τα φτιάχνω κι εγώ ετσι...αλλά με ελιά δεν είχα δοκιμασει...next time. Φιλιάαα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλέεεεεεεε!!!! πεινάω καλέεεεεεεε!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήότι πρέπει για ορεκτικό, αν και άμα τα περιλάβω θα φάω ένα ταψί, οπότε θα γίνουν κυρίως γεύμα!!!!
Πανεύκολο κι εντυπωσιακό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιαχνω τα ίδια Μπέττυ, χωρίς ελιά! Είναι εμφανίσιμα και γίνονται γρήγορα!
ΑπάντησηΔιαγραφή