Σελίδες

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ομελέτα

Τα αυγά είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών ~ επίσης περιέχουν σημαντικό ποσοστό σιδήρου, πολλές βιταμίνες, αρκετά ιχνοστοιχεία και λίγες θερμίδες (εφ’ όσον βέβαια δεν τα τηγανίζουμε και δεν προσθέτουμε βούτυρο!

Πέρα από αυτά όμως, είναι μια τροφή νόστιμη και πολύ εύκολη στην προετοιμασία.
Γι αυτό λοιπόν, τι πιο γρήγορο απο μια ομελέτα όταν μας πιέζει ο χρόνος;


Οι συνδυασμοί άπειροι! Εγώ εδώ ζέστανα σε μεγάλο τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο και ρόδισα ελαφρά λίγα μανιτάρια χοντροκομμένα. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε κρεμμύδι και πιπεριές ψιλοκομμένα.
Χτύπησα 4 αυγά με λίγο αλατοπίπερο και 2 κουταλιές γάλα και τα έριξα πάνω στα μανιτάρια.
Έλεγξα αν ψήθηκε από κάτω ανασηκώνοντας ελαφρά με μια σπάτουλα, έριξα από πάνω 2-3 κουταλιές τριμμένο κίτρινο τυρί και την έβαλα για 2 λεπτά στο γκριλ της κουζίνας για να ψηθεί και από πάνω και να φουσκώσει. Αν θέλετε αντί για το γκριλ μπορείτε να την γυρίσετε απλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και να συνεχίσετε το ψήσιμο στο μάτι της κουζίνας για 2 λεπτά. Επίσης μαζί με το τυρί μπορούμε να ρίξουμε και 1-2 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Έτοιμη! Με συνοδεία μιας σαλάτας πράσινης ή χωριάτικης έχουμε ένα πλήρες γεύμα!

13 σχόλια:

  1. ομελετίτσα, εύκολη γρήγορη λύση για όλα τα γούστα, ανάλογα με τη γέμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πολλές παραλλαγές πάντα αγαπημένη, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την ομελέτα που φάγαμε στη Σαμοθράκη μέσα στο δάσος σε μικρό ταβερνάκι οικογενειακό, με υλικά από τον κήπο τους και αυγά από κοτούλες που τριγυρνούσαν ανάμεσα μας.
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάντα με σώζει μια ομελέτα στα γρήγορα...εγώ βάζω κρεμμυδάκι ,πιπεριές,και τυρί τριμμένο.Άσε που σχεδόν πάντα όλοι έχουμε κάτι πρόχειρο να ρίξουμε μέσα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα

    και καλή μας όρεξη με τον όμορφο μεζέ
    Να είσαι καλά
    Μου θύμησες τις σκάντζες στο καράβι τα βράδια
    που κάναμε ομελέτες για βραδινό μεζέ, μαζί
    με πατάτες και λουκάνικα

    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λύση ανάγκης και η ανάγκη παρουσιάζεται συχνά.
    Ρίχνεις μέσα ότι υπάρχει και κάθε φορά θα έχει άλλη γεύση.
    Φουσκώνει και στο τηγάνι, αν το σκεπάσεις με γυάλινο καπάκι, για να το παρακολουθείς, αλλά στο γκριλ είναι ακόμη καλύτερα.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολες μας έχει "σώσει" μια νόστιμη ομελέτα κάποια στιγμή!
    Με ότι κι αν την συνδυάσεις, ένα γευστικό πιάτο θα προκύψει!
    Να έχεις μιαν όμορφη μέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ ωραια η ιδεα σου βρηκα το βραδυνο μιυ..και θα βαλω και πιπεριες που τις λατρευω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΑ ΟΜΕΛΕΤΙΤΣΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΩΡΑ;;;ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ.ΘΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΦΤΙΞΕΙ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ!!!!
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ πολύ καλή Μπέτυ. Η αγαπημένη μου καθώς, χωρίς αυγό.... εγώ δεν ζω.Έτσι και εγώ προσθέτω ότι βρίσκω στο ψυγείο και φυσικά θέλω μόνη μου όλη αυτή που έφτιαξες. Δεν το συζητώ, όταν είναι να φάω αυγό θέλω 3 ή 4 , γι' αυτό και τα αποφεύγω. ΚΩΛΗΜΑ δηλαδή.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίνα, μπορείς να βάλεις 2 ολόκληρα αυγά (με τον κρόκο δηλαδή) και όσα ασπράδια θέλεις.
    Πάντως απ' ότι λένε τα τελευταία δεδομένα, το "αμαρτωλό" αυγό είναι μύθος.
    Απο διατροφικής απόψεως το καλό που μας κάνει, είναι λιγότερο απο το "κακό" (αν υπάρχει). Ισως σε ποσότητα πάνω απο 10 την εβδομάδα, δημιουργεί πρόβλημα στην σύνθεση της βιοτίνης, που είναι σημαντική για τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φουσκωτή φουσκωτή τη βλέπω! Εύκολη και γρήγορα λύση πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου τρέχουν τα σαλάκια!
    Μπέττυ μου και αφράτη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή