Μια συνταγή με γεύση ιδιαίτερη και ένα ελαφρύ άρωμα φασκόμηλου...
Για 4 μερίδες:
4 μπούτια κοτόπουλο κομμένα στα 2
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι νερό
Χυμός 1 λεμονιού
4-5 κλωναράκια φασκόμηλο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.
Αλατίζουμε το κοτόπουλο, το αλευρώνουμε ελαφρά και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ροδίζουμε για 2-3 λεπτά και τέλος το σκόρδο για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου.Προσθέτουμε πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το φασκόμηλο και αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό, με άγριο ρύζι, με πουρέ ή με πατάτες τηγανητές.
Φασκόμηλο?!Ενδιαφέρον!!Φαίνεται τόσο ωραίο, αλλά καλύτερα με πατάτες τηγανιτές!!χιχι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο, και γω το αγαπώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να έχει πολύ ιδιαίτερο άρωμα και το άγριο ρύζι το συνοδεύει πολύ καλά νομίζω...Μπράβο πολύ ωραία συνταγη.Καλό βράδυ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty,το φασκόμηλο το βάζω στο χοιρινό,δεν είχα σκεφτεί το κοτόπουλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ταιριάζει υπέροχα!
Καλό βράδυ!
Δεν έχω μεταχειριστεί ποτέ φασκόληλο σε φαγητό.Αν το δει η Αχτίδα μου που λατρεύει το κοτόπουλο θα μου το ζητά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή! Φαντάζομαι θα είναι ιδιαίτερα αρωματικό το κοτόπουλο! μμμμ ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty μου τέλεια ταιράζει το φασκόμηλο και δίνει εξαιρετικό άρωμα στο φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το βάζω στο ψάρι, θα δώσω σύντομα την συνταγή, κι εκει ταιριάζει πολύ όμορφα!
Γενικά νομίζω ότι και με τα υπόλοιπα κρέατα μια χαρά θα πηγαίνει!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Μπέτυ πολύ ωραίος συνδυασμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φασκόμηλο θα του πηγαίνει πολύ.
Και η εμφάνιση του πιάτου σε ξελιγώνει. αχχχχχχ
Καλή σου μέρα.
Ελπίζω η φίλη μου που ήρθε πριν λίγο να μην το έφαγε όλο πρωί πρωί κιόλας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίοι οι συνδυασμοί σου!!!
Καλημέρα.
Το φασκόμηλο το βάζω στο χοιρινό σχεδόν πάντα! Στο κοτόπουλο δεν το έχω δοκιμάσε! Την επόμενη φορά θα βάλω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήλαχταριστό φαίνεται το κοτοπουλάκι στη φωτογραφία,και με το ρύζι δένει τέλεια, με φασκόμηλο δεν το έχω φτιάξει ποτέ, ευκαιρία να το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!
Nostimotato! To faskomhlo teriazei polu me kotopoulo kai galopoula...h saltsa fainetai kataploiktikh!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα υποθέσω ότι πρέπει να είναι πολύ μυρωδάτο; Μμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήεπειδή δε μου αρέσει το φασκόμηλο τι άλλο να βάλω;
ΑπάντησηΔιαγραφή