Σήμερα είπα να αδειάσω λίγο το ψυγείο. Και τι προέκυψε; Κάτι ζαμπονοτυροπιτάκια... μούρλια!
Χρησιμοποίησα ένα φύλλο ζύμη με προζύμι που το άφησα να μισο-ξεπαγώσει.
Έκοψα σε κυβάκια 3-4 φέτες ζαμπόν και άλλες τόσες τυρί του τοστ. Ψιλόκοψα μια πιπεριά Φλωρίνης από βάζο και πρόσθεσα 2 κουταλιές μουστάρδα. Έτομη η γέμιση!
Έκοψα το φύλλο σε 16 ίσα κομμάτια και τα πάτησα λίγο με το χέρι να ανοίξουν. Έβαλα λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι, το δίπλωσα τετράγωνα και με τα δάχτυλα το δούλεψα στις άκρες για να κολλήσει η ζύμη καλά και να μην ανοίξει στο ψήσιμο.Τα έβαλα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα άλειψα ελαφρά με λίγο κρόκο αυγού και πασπάλισα τα μισά με σουσάμι. Τα άλλα μισά τα άφησα σκέτα γιατί έχουμε και περιέργους στην οικογένεια!
Τα έψησα στους 170ο για 25 λεπτά περίπου.Επειδή δεν χώρεσαν όλα μαζί στο ταψί, όσα περίσσεψαν τα τηγάνισα... Ότι και να λέμε πάντως, άλλη νοστιμιά το τηγανιτό !!!
Και μια συμβουλή: μην αφήσετε την ζύμη να ξεπαγώσει τελείως γιατί θα σας βασανίσει στο γέμισμα και στο δίπλωμα...
Α τώρα έμαθα και τη ζύμη που λες,σε λίγο θα πάω Σ/Μ να την ψάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα Ζαμπονοτυροπιτάκια σου υπέροχα!!!
Αυτά τα ξεκαθαρίσματα του ψυγείου, μερικά ή ολικά, είναι αιτία δημιουργίας "κοσμημάτων".
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το τηγάνι συμφωνώ αλλά το αποφεύγουμε και όταν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο έξτρα παρθένο (όπως θα γίνει μεθαύριο).
Καλημέρα.
Τι μας κάνεις Μπεττούλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως να αντισταθώ;
Καλημέρα!
Μου αρέσουν αυτές οι εκκαθαρίσεις... Ξεκαθαρίζει το τοπίο, βρε παιδί μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να χρειάζεται και το ψυγείο μου κάποια τέτοια δράση?
τι μου κάνεις βρε Μπετούλα μου και είναι και δύσκολη αυτή η ώρα ! πολύ νόστιμο βγήκε το ξεκαθαρισμά σου !!!! να είχα 2-3 τι καλά που θα ήταν !!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή σου μέρα
θα τα φτιάξω , ο μικρός μου γιός τρελαίνεται για κάτι τέτοιες νοστιμιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη χρησιμοποιείς αρκετά αυτή τη ζύμη από ότι βλέπω! Θα τη δοκιμάσω και εγώ. Νομίζω είναι ένα χοντρό φύλλο μέσα ή κάνω λάθος; Μούρλια τα ζαμπονοτυροπιτάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήMας διευκόλυνες που ΄εβαλες φωτο απο τη ζυμη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η γέμισή σου φαίνεται νόστιμη. Μπράβο για τις ωραίες ιδέες σου.
Για στείλε μερικά γιατί με έχει κόψει η λόρδα :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Ε μα δεν υποφέρεσαι! Ανεβάζεις τέτοιες συνταγές και κυρίως ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ σε περίοδο που νηστεύω....δε με λυπάσαι καθόλου! Μου τρέχουν τα σάλια κάθε φορά που έρχομαι στο μπλογκ σου... Καλά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή(Φαίνονται υπέροχα. Φιλάκια)
κι εμενα μουα αρέσουν τα ατιμα τα τηγανιτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ
χχχ
Μούρλια φαίνονται τα άτιμα, εγώ συνήθως τα κάνω με σφολιατάκια κουρού, αλλά αυτή η σφολιάτα δείχνει πολύ καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την ψάξω, πως μου έχει ξεφύγει??
Φιλάκια, καλό βραδυ!
Αν είναι να καθαρίζεις έτσι το ψυγείο σου... Που και όταν είναι γεμάτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήμου φαινεται πρεπει να καθαρισω κι εγω το ψυγειο, ετσι για την πρωινη λιγουρα βρε παιδι μου
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο βραδυ
Clash of the Titans – 4 Απριλίου στις αίθουσες! - PiPiTime
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.pipitime.gr
οπως παντα μας... ξεσηκωσες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήβλεπω ολες να καθαριζουμε τα ψυγεια μας lol,lol,lol
ευχαριστουμε και για τη φωτο της ζυμης
ξελιγωτικα θα ελεγα!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ευκολαααααααααα!!!!!!!!!!!!!