Σελίδες

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Σήμερα είπα να αδειάσω λίγο το ψυγείο. Και τι προέκυψε; Κάτι ζαμπονοτυροπιτάκια... μούρλια!

Χρησιμοποίησα ένα φύλλο ζύμη με προζύμι που το άφησα να μισο-ξεπαγώσει.
Έκοψα σε κυβάκια 3-4 φέτες ζαμπόν και άλλες τόσες τυρί του τοστ. Ψιλόκοψα μια πιπεριά Φλωρίνης από βάζο και πρόσθεσα 2 κουταλιές μουστάρδα. Έτομη η γέμιση!

Έκοψα το φύλλο σε 16 ίσα κομμάτια και τα πάτησα λίγο με το χέρι να ανοίξουν. Έβαλα λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι, το δίπλωσα τετράγωνα και με τα δάχτυλα το δούλεψα στις άκρες για να κολλήσει η ζύμη καλά και να μην ανοίξει στο ψήσιμο.Τα έβαλα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα άλειψα ελαφρά με λίγο κρόκο αυγού και πασπάλισα τα μισά με σουσάμι. Τα άλλα μισά τα άφησα σκέτα γιατί έχουμε και περιέργους στην οικογένεια!
Τα έψησα στους 170ο για 25 λεπτά περίπου.Επειδή δεν χώρεσαν όλα μαζί στο ταψί, όσα περίσσεψαν τα τηγάνισα... Ότι και να λέμε πάντως, άλλη νοστιμιά το τηγανιτό !!!
Και μια συμβουλή: μην αφήσετε την ζύμη να ξεπαγώσει τελείως γιατί θα σας βασανίσει στο γέμισμα και στο δίπλωμα...

17 σχόλια:

  1. Α τώρα έμαθα και τη ζύμη που λες,σε λίγο θα πάω Σ/Μ να την ψάξω.
    Τα Ζαμπονοτυροπιτάκια σου υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα ξεκαθαρίσματα του ψυγείου, μερικά ή ολικά, είναι αιτία δημιουργίας "κοσμημάτων".
    Για το τηγάνι συμφωνώ αλλά το αποφεύγουμε και όταν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο έξτρα παρθένο (όπως θα γίνει μεθαύριο).
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μας κάνεις Μπεττούλα μου!
    Πως να αντισταθώ;
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσουν αυτές οι εκκαθαρίσεις... Ξεκαθαρίζει το τοπίο, βρε παιδί μου!

    Λες να χρειάζεται και το ψυγείο μου κάποια τέτοια δράση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι μου κάνεις βρε Μπετούλα μου και είναι και δύσκολη αυτή η ώρα ! πολύ νόστιμο βγήκε το ξεκαθαρισμά σου !!!! να είχα 2-3 τι καλά που θα ήταν !!

    καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα τα φτιάξω , ο μικρός μου γιός τρελαίνεται για κάτι τέτοιες νοστιμιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη χρησιμοποιείς αρκετά αυτή τη ζύμη από ότι βλέπω! Θα τη δοκιμάσω και εγώ. Νομίζω είναι ένα χοντρό φύλλο μέσα ή κάνω λάθος; Μούρλια τα ζαμπονοτυροπιτάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mας διευκόλυνες που ΄εβαλες φωτο απο τη ζυμη :)

    Και η γέμισή σου φαίνεται νόστιμη. Μπράβο για τις ωραίες ιδέες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για στείλε μερικά γιατί με έχει κόψει η λόρδα :P
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε μα δεν υποφέρεσαι! Ανεβάζεις τέτοιες συνταγές και κυρίως ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ σε περίοδο που νηστεύω....δε με λυπάσαι καθόλου! Μου τρέχουν τα σάλια κάθε φορά που έρχομαι στο μπλογκ σου... Καλά σου!
    (Φαίνονται υπέροχα. Φιλάκια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κι εμενα μουα αρέσουν τα ατιμα τα τηγανιτά!!!
    καλό βράδυ
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μούρλια φαίνονται τα άτιμα, εγώ συνήθως τα κάνω με σφολιατάκια κουρού, αλλά αυτή η σφολιάτα δείχνει πολύ καλή!
    Θα την ψάξω, πως μου έχει ξεφύγει??
    Φιλάκια, καλό βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν είναι να καθαρίζεις έτσι το ψυγείο σου... Που και όταν είναι γεμάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μου φαινεται πρεπει να καθαρισω κι εγω το ψυγειο, ετσι για την πρωινη λιγουρα βρε παιδι μου
    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Clash of the Titans – 4 Απριλίου στις αίθουσες! - PiPiTime
    www.pipitime.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οπως παντα μας... ξεσηκωσες!!!!
    βλεπω ολες να καθαριζουμε τα ψυγεια μας lol,lol,lol
    ευχαριστουμε και για τη φωτο της ζυμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ξελιγωτικα θα ελεγα!!!!!!!!!!!!!
    και ευκολαααααααααα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή