Νηστίσιμα, πολύ-πολύ μυρωδάτα και με ελάχιστη ζάχαρη!
Βγαίνουν περίπου 60 κουλουράκια:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
6-7 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γλυκάνισο
½ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σοδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ρίχνουμε το γλυκάνισο στο κρασί και το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει.
Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το κρασί με το γλυκάνισο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Ανακατεύουμε το μπέικιν και τη σόδα με λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε και σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας.
Προς το τέλος ζυμώνουμε με τα χέρια μας να πετύχουμε μια ζύμη μάλλον σφιχτή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, ούτε πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά, στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί, αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου. Δεν πρέπει να ροδίσουν!
Τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ~ μετά τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Βγαίνουν περίπου 60 κουλουράκια:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
6-7 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γλυκάνισο
½ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σοδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ρίχνουμε το γλυκάνισο στο κρασί και το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει.
Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το κρασί με το γλυκάνισο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Ανακατεύουμε το μπέικιν και τη σόδα με λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε και σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας.
Προς το τέλος ζυμώνουμε με τα χέρια μας να πετύχουμε μια ζύμη μάλλον σφιχτή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, ούτε πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά, στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί, αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου. Δεν πρέπει να ροδίσουν!
Τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ~ μετά τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Φαντάζομαι θα είναι πεντανόστιμα και απ' ότι βλέπω και πολύ υγιεινά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω σίγουρα...
Ευχαριστούμε Μπέτυ, Καλό Πάσχα να έχετε, με υγεία!!!
Μπέτυ πολύ ωραία τα κουλουράκια σου. Φαντάζομαι την μυρωδιά που άφησαν σε όλο το σπίτι......Τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Τώρα τα είδα.. και μου αρέσει ο γλυκάνισος. Σίγουρα θα τα δοκιμάσω. Γειά στα χέρια σου Μπέττυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάνισο δεν το χρησιμοποιώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα όμως που "σκέφτομαι" τη γεύση....μάλλον νόστιμα θα είναι.
Καλή Ανάσταση!
Λατρεύω αυτά τα κουλουράκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μυρωδιά του γλυκάνισου με τρελάνει χεχεχε
Φιλιά
Καλό βράδυ
Selamlar...Çok hoş görünüyorlar
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Μπέτυ! Πολύ νόστιμα φαίνονται. Εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα η μυρωδιά του γλυκάνισου, είχα δουλέψει και στη Λέσβο κι εκεί τον χρησιμοποιούν πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ανάσταση!
Μοσχομύρισε ο τόπος! Γεια στα χέρια σου! Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρεύω το γλυκάνισο σε γλυκά και αλμυρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια :)
Kαλό Πάσχα, καλή Ανάσταση σου εύχομαι Betty μου, να περάσεις πολύ όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγεία και Αγάπη!!
Και φυσικά παίρνω το κερασματάκι μου!
Φιλιά!
Μμμμμ!!! Υπεροχος ο γλυκανισος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση
Καλό Πάσχα
Ότι καλύτερο
Βρε Μπεττούλα, συνέχεια οι σκέψεις μας συναντιούνται! Πριν λίγες μέρες έκανα κριτσίνια μα γλυκάνισο, σήμερα λαμπροκουλούρα με γλυκάνισο! Και του χρόνου! Καλό Πάσχα να περάσετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μέρα Μπέτυ! Καλό μήνα! Καλή Ανάσταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήMέχρι έφτασε το άρωμα του γλυκάνισου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, υγεία, αγάπη και χαρά!!!!!
Μπεττυ, ηρθα να σου ευχηθω Καλο Πασχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια
Μπεττυ
Και τα κουλουρακια σου μοσχομυρισαν μεχρι εδω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη Ανασταση Μπετυ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχομυριστά τα κουλουράκια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία!!!
λατρευω το αρωμα του γλυκανισου, αλλα... δεν εκανα κουλουρακια φετος, θα μου στειλεις λιγα ???
ΑπάντησηΔιαγραφήαντε και του χρονου
καλο πασχα και καλη ανασταση
Υπέροχα, πανεύκολα και οικονομικά (για να μη ξεχνιόμαστε)!!! μπράβο Μπέτυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξ ίσου σημαντικά και τα 3 προτερήματα που αναφέρεις!
Ευχαριστώ πολύ!!!
τα έκανα χθες, δεν έμεινε ψίχουλο και τα θέλω πάλιιιιιιιι!!!!!!!!!!! αλλά είμαι σε δίλημμα,, αυτά με το γλυκάνισο ή τα δίχρωμα;;; αύριο που θα έχω χρόνο...μάλλον και τα δύο!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα και τα δίχρωμα, εξ ίσου εύκολα και υγιεινά!
Συμφωνώ, αν έχεις χρόνο, και τα 2!
Εγώ πάντως αύριο θα ξαναφτιάξω τα δίχρωμα, τα έχω υποσχεθεί να τα πάω δώρο! :)