Καλή Ανάσταση σε όλους!
Η δόση αυτή έβγαλε 3 μεγάλα τσουρέκια:
1 κιλό αλεύρι Robin Hood ή άλλο αλεύρι κατάλληλο για τσουρέκι
6 αυγά
300 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματιου.
1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι μαχλέπι
3 φακελάκια μαγιά ξερή
1 μικρό γάλα εβαπορέ
¼ φλυτζανιού νερό
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
6 αυγά
300 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματιου.
1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι μαχλέπι
3 φακελάκια μαγιά ξερή
1 μικρό γάλα εβαπορέ
¼ φλυτζανιού νερό
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό.
Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά και λίγο αλεύρι, φτιάχνοντας ένα χυλό.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και με 2 πετσέτες και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά και λίγο αλεύρι, φτιάχνοντας ένα χυλό.
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μούλτι τη μαστίχα να γίνει σκόνη.
Απο τα αυγά κρατάμε μισό κρόκο περίπου για να αλείψουμε τα τσουρέκια.
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ.
Προσθέτουμε τη μαγιά και μετά σιγά-σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι.
Πρέπει να γίνει μια ζύμη ελαστική και όχι πολύ σφιχτή.
Σκεπάζουμε και πάλι και αφήνουμε 2-3 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε κορδόνια. Ενώνουμε 3 κορδόνια, τα βρέχουμε στην άκρη με λίγο νερό να κολλήσουν και πλέκουμε μια πλεξούδα। Τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με το αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό. Στολίζουμε, αν θέλουμε, με φετούλες αμύγδαλα ή με σουσάμι. Ψήνουμε σε κρύο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Η συνταγή είναι της Κλαίρης με πολύ μικρές δικές μου τροποποιήσεις.
Έτσι αισθάνεται κανείς τον ερχομό της Ανάστασης, που, μαζί με τον Θεάνθρωπο, ανασταίνεται και η φύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου να είσαι καλά και να ξαναφτιάξεις.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
Μπέτυ εύχομαι σε΄σενα και την οικογένεια σου καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα με υγεία και χαρά!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχχχ
Και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, με υγεία και ευτυχία!
Γεια σας!Είμαι καινούρια εδώ σαν ιδιοκτήτρια blog αλλά παρακολούθουσα το ιστολόγιο σας πολύ καιρό!Τα τσουρεκάκια σας είναι τόσο...μμμμμμμ!!! Μέχρι εδώ έρχεται η μυρωδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση!!!:):)
υπέροχο τσουρέκι.εγώ θα ξανακάνω τσουρέκια,γιατί μου τελείωσαν.(δηλ. τα μοίρασα.)καλή ανάσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη ανασταση και καλο πασχα με υπεροχα,μυρωδατα τσουρεκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMoschomirisan!! To pes kai to ekanes, bravo Bettoula. Kali Anastasi (kai mi xechniomaste, thelo komataki tsoureki na dokimaso)
ΑπάντησηΔιαγραφήKALI ANASTASI, kai KALO SOUVLISMA.
Filakia
Vassoula
Tantissimi auguri di Buona Pasqua!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα με υγεία κι ευτυχία!!
ΑπάντησηΔιαγραφή*Φωτεινή Ανάσταση & Χαρούμενη Λαμπρή Betty μας!*
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση!!!και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση
Καλό Πάσχα
Ότι καλύτερο για όλο τον κόσμο
Καλό σου βράδυ!!!!!!!
hi betty, nice presentation! nice plate, nice color egg and delicious pastry. Have a nice day to you, dear!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγεία -Αγάπη και Χαρά να υπάρχει πάντα στη ζωή σου................
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ Α Λ Ο Π Α Σ Χ Α !!!!!!!!!!!!!!!!
Και του χρονου Μπέττυ με υγεία
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Καλή Ανάσταση Μπετούλα!!! Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε!!!!!!