Ένα αρωματικό, πολύ νόστιμο και όχι πολύ γλυκό κεκάκι για το καφεδάκι μας!
Για το κέικ:
225 γρ βούτυρο
225 γρ ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζανάκι του καφέ δυνατό εσπρέσσο
225 γρ φαρίνα
80 γρ καρύδια
Για το γλάσο:
125 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
1 φλυτζανάκι του καφέ δυνατό εσπρέσσο
Καρύδια για διακόσμηση
Χτυπάμε τα καρύδια στο μούλτι ~ να μην γίνουν σκόνη!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθούν καλά πριν ρίξουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε το εσπρέσσο και ανακατεύουμε καλά.
Εγώ έβαλα ένα φακελάκι εσπρέσσο σε ένα φλυτζανάκι (του ελληνικού καφέ) καυτό νερό.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τέλος τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ
(έκανα το λάθος και έβαλα τη μεγάλη γι αυτό και μου βγήκε λίγο χαμηλό!)
και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού,
αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσει το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Για το γλάσο χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη καλά, προσθέτουμε τον εσπρέσσο,
ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε πάνω στο κέικ μας.
Γαρνίρουμε με καρύδια.
Σημ: φυσικά, μπορούμε να παραλείψουμε το γλάσο και να το σερβίρουμε σκέτο
ή πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη!
O τέλειος συνδυασμός.....εσπρέσσο με καρύδια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάω πάω να το φτιάξω για τον απογευματινό μας καφέ. Μου αρέσει που δεν έχει πολλή ζάχαρη!!
Ευχαριστώ και καλό Σ/Κ
μμμμ τέλειο κεκάκι και διαφορετικό...για τους λάτρεις του καφέ και όχι μόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε έσφαξες.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον καφέ έχω σχέση πάθους, δεν λέω ποτέ όχι σε έκα κέικ καφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό ΣΚ!!
Τα υλικά υπάρχουν, δικαιολογία υπάρχει (να έχουμε κάτι για την δουλειά αύριο...), όρεξη δεν το συζητάμε υπάρχει πάντα.... επομένως θα εκτελεστεί όχι άμεσα αλλά αμέσως!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!!!!ΠΑΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΡΤΗΣ.
Παναγίτσα μου,φαίνεται κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-
ΑπάντησηΔιαγραφήό!!!
Λατρεύω το άρωμα και τη γεύση του εσπρέσσο, άρα θα λατρέψω και το κέικ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα
καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα πάρω ένα κομματάκι?
παίρνω κομματάκι και πάω για καφέεεεεεε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομαδα!!
καλησπερα <3 συγχαρητηρια για το μπλογκ σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήερωτηση: μπορω να βαλω καπως τον εσπρεσο μεσα στη ζυμη για πιο εντονη γευση?
ευχαριστω η απειρη ζαχαροπλαστισα!!!
Το ένα φλιτζανάκι εσπρέσσο μπαίνει μέσα στην ζύμη ούτως ή άλλως... και το δεύτερο το βάζουμε στο γλάσο!
Διαγραφή