Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ρολά με ζαμπόν και φέτα

 Ένα ορεκτικό εξπρές, πανεύκολη, γρήγορη και νόστιμη πρόταση για παιδικό πάρτυ
 ή για βραδυές με φίλους!

Για 20 κομμάτια θα χρειαστούμε:

1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη με προζύμι
12 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
150 γρ φέτα περίπου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγος ξερός βασιλικός
Λίγο πιπέρι

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει καλά.
Λιώνουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και λίγο πιπέρι.
 Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια
και την πατάμε λίγο με τα δάχτυλά μας να απλώσει ελαφρά.
 Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε 3 φέτες ζαμπόν
 και λίγη φέτα.

 Διπλώνουμε σε ρολό, φροντίζοντας να ενωθούν καλά οι άκρες.
 Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε ρολό σε 5 ροδέλες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Αραδιάζουμε τις ροδέλες σε ταψί καλυμένο με λαδόκολλα

 και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

 Έτοιμο το μεζεδάκι μας!
 Καλή απόλαυση!

27 σχόλια:

  1. πολύ σπεσιαλ το μεζεδάκι σου !!!

    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιαμ μιαμ....
    πολυ ωραιο...
    κρυο τρωγεται?ή είναι χάλια...??γιατι το θέλω για παρτυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ christianna:

    μια χαρά τρώγεται και σε θερμοκρασία δωματίου, είναι ιδανικό για πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω πιει το γαλατάκι μου και περνάω από τα σπιτάκια σας για να χορτάσω..... Τέλειο για μπυρίτσα ή πάρτυ. Καλά να περάσεις το τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο!!!!
    Ευχαριστώ πολύ για αυτή την υπέροχη ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι άλλα υλικά θα μπορούσαμε να βάλουμε; πχ αντί για αλλαντικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμος:

    Μπορείς να ψιλοκόψεις πιπεριά Φλωρίνης ή χρωματιστές πιπεριές ή ακόμα και μανιτάρια (από κονσέρβα) και να τα ανακατέψεις με την φέτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα! Ερώτηση...τα διπλώνεις κατά μήκος ή κατά πλάτος; Τα ψήνω μόλις τώρα και έχουν λίγο διαλυθεί μέσα στον φούρνο. Μήπως φταίει που τα δίπλωσα κατά μήκος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Κατά μήκος τα ρολάρω, γιατί όμως διαλύθηκαν;
      Μάλλον δεν είχαν κολλήσει καλά οι άκρες... μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο νεράκι για να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο!

      Διαγραφή
  9. eiste sigouroi pws einai mono 10 lepta??emena ekanan parapanw t evala se aera stous 180 bathmous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπωσδήποτε, φούρνος από φούρνο διαφέρει... ίσως ο δικός μου να είναι πιο δυνατός!
      Ούτως ή άλλως, το μόνο που χρειάζεται είναι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη, άρα θεωρώ πως δεν μπορεί να θέλει πάνω από 15 λεπτά...

      Διαγραφή
  10. μπορεις να το ψησεις και ολοκληρο, πριν το κοψεις δηλαδη. ειναι εξισου νοστιμο και το κοβεις σε φετες αφου ψηθει..... μπορεις να βαλεις οτι θελεις μεσα. (ελιες, σαλτσα, κοτοπουλο, διαφορα αλαντικα και διαφορα τυρια, πιπεριες, μανιταρια, καλαμποκι) γενικως, οτι τραβαει η ορεξη!! φαντασια να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για την γέμιση, ποικιλία επιλογών και από φαντασία άλλο τίποτα... :)
      Το κόψιμο προτιμώ να γίνεται όσο είναι άψητο, κόβονται καλύτερα οι φέτες και δεν θρυματίζεται!

      Διαγραφή
  11. παιδια ψηστε το και ολοκληρο και κοψτε το αφου το βγαλετε απο τον φουρνο, ειναι εξισου νοστιμο!!!
    βαλτε μεσα οτι τραβαει η ορεξη σας! διαφορα αλαντικα, διαφορα τυρια, ελιες, πιπεριες, σαλτσα ή κετσαπ, καλαμποκι, μανιταρια, ριγανη, κοτοπουλο...............γενικως οτι υπαρχει στο ψυγειο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παιδια δοκιμαστε να το ψησετε και ολοκληρο και το κοβετε αφου ψηθει. ειναι εξισου νοστιμο!
    και βαλτε μεσα οτι τραβαει η ορεξη σας ή οτι υπαρχει στο ψυγειο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μμμμ πολύ ωραία ιδέα και ευπαρουσίαστη! (y)

    Zodar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γεια σας!!!
    η8ελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω PHILADELPHIA? η δεν κανει για να μη κολλησει? :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θεωρώ πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα... μια δοκιμή θα μας πείσει! :)

      Διαγραφή
  15. Οταν λες λιώνουμε το τυρί τι εννοείς????το τρίβουμε με το χέρι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιώνουμε την φέτα με ένα πηρούνι, όπως φαίνεται στην φωτό...

      Διαγραφή
  16. Σημερa τα έφτιαξα για το πάρτι της κόρη μου !Έγιναν πόλη νόστιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σήμερα τα έφτιαξα για το πάρτι τις κόρης μου!Έγιναν πόλη νόστιμα
    Κε δεν σκόρπισε καθόλου ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για ακόμη μια φορά θα σου πω συγχαρητήρια για τη συνταγή σου,ειναι φοβερή,οικονομική και εύκολη.Έχεις ένα υπέροχο site.Μπράβο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσουν τόσο οι προτάσεις μου! :)

      Διαγραφή
  19. Μιμικα από Χανιά4 Μαΐου 2016 στις 10:25 μ.μ.

    Μπορούμε να τα φτιάξουμε από το βράδυ και να τα ψήσουμε την άλλη
    ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι για μια μέρα δεν υπαρχει πρόβλημα, φυσικά τα διατηρεις στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσεις!

      Διαγραφή