Ένα ορεκτικό εξπρές, πανεύκολη, γρήγορη και νόστιμη πρόταση για παιδικό πάρτυ
ή για βραδυές με φίλους!
Για 20 κομμάτια θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη με προζύμι
12 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
150 γρ φέτα περίπου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγος ξερός βασιλικός
Λίγο πιπέρι
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει καλά.
Λιώνουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και λίγο πιπέρι.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια
και την πατάμε λίγο με τα δάχτυλά μας να απλώσει ελαφρά.
Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε 3 φέτες ζαμπόν
και λίγη φέτα.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε ρολό σε 5 ροδέλες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Αραδιάζουμε τις ροδέλες σε ταψί καλυμένο με λαδόκολλα
Αραδιάζουμε τις ροδέλες σε ταψί καλυμένο με λαδόκολλα
και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμο το μεζεδάκι μας!
Καλή απόλαυση!
πολύ σπεσιαλ το μεζεδάκι σου !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα
μιαμ μιαμ....
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραιο...
κρυο τρωγεται?ή είναι χάλια...??γιατι το θέλω για παρτυ!!
πεινάω!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ christianna:
ΑπάντησηΔιαγραφήμια χαρά τρώγεται και σε θερμοκρασία δωματίου, είναι ιδανικό για πάρτυ!
Έχω πιει το γαλατάκι μου και περνάω από τα σπιτάκια σας για να χορτάσω..... Τέλειο για μπυρίτσα ή πάρτυ. Καλά να περάσεις το τριήμερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για αυτή την υπέροχη ιδέα.
τι άλλα υλικά θα μπορούσαμε να βάλουμε; πχ αντί για αλλαντικό;
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να ψιλοκόψεις πιπεριά Φλωρίνης ή χρωματιστές πιπεριές ή ακόμα και μανιτάρια (από κονσέρβα) και να τα ανακατέψεις με την φέτα...
Καλησπέρα! Ερώτηση...τα διπλώνεις κατά μήκος ή κατά πλάτος; Τα ψήνω μόλις τώρα και έχουν λίγο διαλυθεί μέσα στον φούρνο. Μήπως φταίει που τα δίπλωσα κατά μήκος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΔιαγραφήΚατά μήκος τα ρολάρω, γιατί όμως διαλύθηκαν;
Μάλλον δεν είχαν κολλήσει καλά οι άκρες... μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο νεράκι για να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο!
eiste sigouroi pws einai mono 10 lepta??emena ekanan parapanw t evala se aera stous 180 bathmous.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπωσδήποτε, φούρνος από φούρνο διαφέρει... ίσως ο δικός μου να είναι πιο δυνατός!
ΔιαγραφήΟύτως ή άλλως, το μόνο που χρειάζεται είναι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη, άρα θεωρώ πως δεν μπορεί να θέλει πάνω από 15 λεπτά...
μπορεις να το ψησεις και ολοκληρο, πριν το κοψεις δηλαδη. ειναι εξισου νοστιμο και το κοβεις σε φετες αφου ψηθει..... μπορεις να βαλεις οτι θελεις μεσα. (ελιες, σαλτσα, κοτοπουλο, διαφορα αλαντικα και διαφορα τυρια, πιπεριες, μανιταρια, καλαμποκι) γενικως, οτι τραβαει η ορεξη!! φαντασια να εχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ για την γέμιση, ποικιλία επιλογών και από φαντασία άλλο τίποτα... :)
ΔιαγραφήΤο κόψιμο προτιμώ να γίνεται όσο είναι άψητο, κόβονται καλύτερα οι φέτες και δεν θρυματίζεται!
παιδια ψηστε το και ολοκληρο και κοψτε το αφου το βγαλετε απο τον φουρνο, ειναι εξισου νοστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήβαλτε μεσα οτι τραβαει η ορεξη σας! διαφορα αλαντικα, διαφορα τυρια, ελιες, πιπεριες, σαλτσα ή κετσαπ, καλαμποκι, μανιταρια, ριγανη, κοτοπουλο...............γενικως οτι υπαρχει στο ψυγειο σας!
παιδια δοκιμαστε να το ψησετε και ολοκληρο και το κοβετε αφου ψηθει. ειναι εξισου νοστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι βαλτε μεσα οτι τραβαει η ορεξη σας ή οτι υπαρχει στο ψυγειο σας!!
μμμμ πολύ ωραία ιδέα και ευπαρουσίαστη! (y)
ΑπάντησηΔιαγραφήZodar
γεια σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήη8ελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω PHILADELPHIA? η δεν κανει για να μη κολλησει? :) :)
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θεωρώ πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα... μια δοκιμή θα μας πείσει! :)
ΔιαγραφήΟταν λες λιώνουμε το τυρί τι εννοείς????το τρίβουμε με το χέρι????
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιώνουμε την φέτα με ένα πηρούνι, όπως φαίνεται στην φωτό...
ΔιαγραφήΣημερa τα έφτιαξα για το πάρτι της κόρη μου !Έγιναν πόλη νόστιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα τα έφτιαξα για το πάρτι τις κόρης μου!Έγιναν πόλη νόστιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚε δεν σκόρπισε καθόλου ! :)
Για ακόμη μια φορά θα σου πω συγχαρητήρια για τη συνταγή σου,ειναι φοβερή,οικονομική και εύκολη.Έχεις ένα υπέροχο site.Μπράβο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσουν τόσο οι προτάσεις μου! :)
ΔιαγραφήΜπορούμε να τα φτιάξουμε από το βράδυ και να τα ψήσουμε την άλλη
ΑπάντησηΔιαγραφή?
Ναι για μια μέρα δεν υπαρχει πρόβλημα, φυσικά τα διατηρεις στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσεις!
Διαγραφή