Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Λιγκουίνι με μπέικον, ντομάτα και κρέμα γάλακτος!

Όπως καταλάβατε από τον τίτλο μόνο light δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τούτη η συνταγή! 
Είναι όμως αυτό που λένε οι Άγγλοι comfort food...
φαγάκι που, αυτές τις μέρες με το κρύο,
σου προσφέρει θαλπωρή, κανάκεμα, νοστιμιά... και θερμίδες!!!


Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε:

1 πακέτο λιγκουίνι (ή σπαγγέτι)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβος ζωμός κότας διαλυμένος σε 1 φλυτζάνι καυτό νερό
1 κονσέρβα κονκασέ (ψιλοκομμένα ντοματάκια)
250 γρ κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βασιλικός (φρέσκος ή ξερός)
Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας


Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες.
Τρίβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. 
Δεν πρέπει να παραβράσουν, πρέπει «να κρατάνε».
Μέχρι να βράσει το νερό και να γίνουν τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μπέικον. 
Ανακατεύουμε για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει αρκετά.
 Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
 Ρίχνουμε τον ζωμό κότας, το κονκασέ και μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 12-13 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
 Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα ~
πρέπει να συμπυκνωθεί η κρέμα αλλά να μην στεγνώσει η σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζεστό μάτι.
Ρίχνουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για 1-2 λεπτά,
ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν την σάλτσα.
 Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο ή ξερό βασιλικό.

Απολαύστε!

11 σχόλια:

  1. Ax και να μπορούσα να το απολαύσω... Θα στείλω το λιγκ στις κόρες μου...Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σκέτος πειρασμός, πως να αντισταθεί κανείς!!!! αχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά λέει η Γαστεροπλήξ, σκέτος πειρασμός!!!
    Απολαυστικό το πιάτο σου Μπέτυ μου!
    Εγώ το φτιαχνω "άσπρο" και βάζω και μανιταράκια, που μας αρέσουν πολύ!
    Πολύ νόστιμο πρέπει να είναι και "κόκκινο"!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει μέρες που είναι ας πάει και το παλιάμπελο! Η προτελευταία φωτογραφία προτρέπει για γαστριμαργικά αμαρτήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τη φωτό και μόνο, θέλεις να το φας!!!!
    Υπέροχο και αγαπημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα με καταστρεψεις Μπετουλα μου και ερχεται και καλοκαιρι!!! μιαμ μιαμ τι ωραια συνταγουλα ειναι αυτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειμαι λατρης των ζυμαρικων, των κασεριων κτλ κτλ
    και εχω μια πεινα τωρα που τρωω ευχαριστως και ενα και... δυο πιατα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω μας ανοιξες την ορεξη βραδιατικα! Ευγε! Θα την δοκιμάσω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την έφτιαξα χτες πολύ απλή η διαδικασία. Είναι μια από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που έχω δοκιμάσει. Συγχαρητήρια για την συνταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή