Απλό και νόστιμο!
Υλικά για 4 μερίδες:
600 γρ καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ ντοματίνια (ή ντομάτες)
Μισό φλυτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι (σπυρωτό)
Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, λιώνουμε το σκόρδο
και κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 ή τις ντομάτες σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια να σοταριστούν.
Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα ντοματίνια ή τις ντομάτες.
Βράζουμε το ρύζι σε 4 ποτήρια νερό «να κρατάει» ελαφρά.
Προσθέτουμε στα καλαμαράκια το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ρύζι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις απορροφήσει τα υγρά του είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε ζεστό.
ax ti mas kaneis proiniatika!!!! tha paro ena piato gia to dromo kai ksanaerxomai meta gia deuteri merida...
ΑπάντησηΔιαγραφήyperoxo fagito, grigoro kai eukolo
polla filia,
kalimera
Από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα πιάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Μπέτυ μου!
Εύκολο και νόστιμο! Ότι πρέπει γι αυτές τις μέρες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ένας άλλος τρόπος για τα καλαμαράκια και πιο χορταστικό φαγάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρέσει σε όλη την οικογένεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα!
Αχ Μπετούλα, είμαι ακόμα νηστικιά και κρέμομαι από την οθόνη.................
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πάρω διπλή μερίδα μια και μου αρέσει πάρα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως ακριβώς το είπες, απλό και νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ Μπέτυ μου, πολλά φιλιά
Απίθανο φαγητό κι όταν νηστεύεις κι όταν δεν νηστεύεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Καλό μήνα Απρίλη απο αυριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έχουμε έναν υπέροχο ανοιξιάτικο μήνα
γεμάτο υγεια χρώματα κι αρώματα λουλουδιών!
Ενα μήνα με διάθεση χαρούμενη και σκέψεις αισιόδοξες!!!