Σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα ή σκέτο με μια σαλάτα,
ένα φαγάκι νόστιμο και ελαφρύ.
Υλικά για 4-6 μερίδες:
4 μεγάλες πατάτες
5-6 κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά βασιλικός ξερός
Αλατοπίπερο
1 φλυτζάνι τριμμένο ξερό ανθότυρο ή μυζήθρα
Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
Τα βάζουμε σε πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε
το κρεμμύδι, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το βασιλικό
και 1 φλυτζάνι νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180ο.
Κατόπιν προσθέτουμε και το ανθότυρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα,
μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας.
Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Καλή όρεξη!
Ελαφριά και γευστική πρόταση! Καλή σου μέρα Μπέττυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήKalimera Betty, i mera xekinaei me nostimies vlepw..Efkolo kai elafry fagaki, oti prepei gia zestes meres..XO
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλό, ελαφρύ, αλλά συνάμα τόσο νόστιμο, τώρα και με λίγη φετούλα για την οξύτητα της δε θα έλεγα όχι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην αρχή μου θύμισε μπριάμ, αλλά με το ανθότυρο απογειώθηκε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μπέτυ μου!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΕΤΥ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑΜ ΜΙΑΜ!!!!!!!!!!
ΝΟΣΤΗΜΩΤΑΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!!!!!!!!
Φαίνεται καταπληκτικό!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μ' αρέσει!! Η προσθήκη του ανθότυρου νομίζω θα είναι σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧτύπησες φλέβα!!! Μύρισε καλοκαίρι κανονικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Moυ αρέσει γιατί μου φαίνεται πάρα πολύ ελαφρύ....μετά τα φαγοπότια του Πάσχα είναι ό,τι πρέπει αυτές οι συνταγές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ελαφρύ, νόστιμο και πολύ καλοκαιρινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεύση, μεγαλείο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανο πιάτο Μπέτυ μου :)
Φιλιά πολλά
Καλό βράδυ
To μπριάμ με το ξερό ανθότυρο απογιώνεται γευστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοκαιρίνό φαγάκι.
Φιλιά