και επειδή το μέλλον τους προβλεπόταν δυσοίωνο,
τα έστειλα να κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα με 1 μπανάνα:
το αποτέλεσμα; μια εκπληκτική, μυρωδάτη, γευστικότατη μαρμελάδα!!!
Έπλυνα λοιπόν τα 3 αχλαδάκια και το μηλαράκι, τα καθάρισα και τα έκοψα κομματάκια.
Ψιλόκοψα και την μπανάνα.
Όλα μαζί σε βάρος ήταν 600 γρ περίπου.
Τα έριξα στην κατσαρόλα και τα σκέπασα με 300 γρ ζάχαρη.
Τα άφησα να αναπαυτούν για καμμιά ωρίτσα και μετά στην φωτιά ~
στην αρχή δυνατή να πάρουν βράση και αμέσως μετά σε χαμηλή, ίσα να κάνουν φουσκάλες.
Τα ανακάτευα βέβαια που και που για να μην πιάσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Σε μισή ωρίτσα έκρινα ότι η ανάμικτη μαρμελαδίτσα μου ήταν έτοιμη ~
πρόσθεσα τότε και το χυμό από μισό μικρό λεμονάκι,
έσβησα τη φωτιά και άφησα την κατσαρόλα πάνω στο μάτι
μέχρι να σταματήσει η βράση.
Γέμισα ένα βαζάκι αποστειρωμένο, το γύρισα ανάποδα
και το άφησα να κρυώσει.
Ό,τι περίσσεψε στην κατσαρόλα το βλέπετε στο μπολάκι
που φαγώθηκε εν ριπή οφθαλμού ~ ούτε να κρυώσει δεν πρόλαβε J
Καλή εβδομάδα!! Μήλο αχλάδι έχω δοκιμάσει αλλά και μπανάνα;; γιατί όχι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα! Θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Ωραίος συνδυασμός, αν και λίγο ασυνήθιστος, φαντάζομαι όμως τη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήkalhmera
ΑπάντησηΔιαγραφήerxomai me to psomaki agkalia..min tin fate oli!!!
polla filia
Μπορώ να φανταστώ το άρωμα και την γεύση της μαρμελάδας σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Μπέτυ μου!
Φαίνεται υπέροχη!! Μπεττυ. Και ο συνδυασμός των φρούτων μου αρέσει πολύ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Πολύ ωραίος συνδυασμός φρούτων για μαρμελάδα, μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα, σήμερα δε δοκιμάζω, αν και λατρεύω τη μπανάνα δε μ' αρέσει σε γλυκά, οπότε τη γλύτωσε η μαρμελαδίτσα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, υπέροχη η ιδέα σου γιατί 3 αχλάδια, 1 μήλο και μια μπανάνα με κοιτάνε και μένα...και τώρα ξέρω πολύ καλά τι θα τα κάνω..
ΑπάντησηΔιαγραφήμοσχοβολησε η μαρμελαδα σου
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν εχω δοκιμασει κατι αναλογο, και με βαζεις σε σκεψεις!!!!!
Κι εγώ μήλο αχλάδι έχω δοκιμάσει. Έλεγα πως η μπανάνα θα μαύριζε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ θελω να κάνω σκέτα αχλάδια μαρμελάδα (παραγωγή μας κρίμα που εισαι μακρια να σου στελνα λίγα). Η αναλογία σε ζάχαρη πόση είναι? 1κιλό αχλάδια 1/2κιλό ζάχαρη? Α και κάτι αλλο αυτό το μαυροκούκι τι είναι απο που μπορώ να το βρω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚούλα
@ Κούλα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτο αχλάδι δεν έχω φτιάξει προς το παρόν, πάντως αν τα αχλάδια είναι ώριμα και γλυκά θα έβαζα στο 1 κιλό αχλάδια μισό κιλό ζάχαρη, αλλιώς 800 γρ ζάχαρη.
Το μαυροκούκι είναι μαύρο σουσάμι και υπάρχει στα μεγάλα μπαχαράδικα ή καταστήματα με ξηρούς καρπούς, επίσης καμμιά φορά βρίσκω και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ...
Ελπίζω να βοήθησα, καλό βράδυ...
Τα καταφερα την εκανα την μαρμελάδα με 2 φρουτάκια αχλάδι-μήλο μοσχοβόλησε όλο το σπίτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚούλα
@ Κούλα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ τι καλά! Την δοκίμασες να μου πεις εντυπώσεις?
Εγινε γλυκιά κ με πολύ ωραίο φυσικό άρωμα απλά ήταν λίγο ρευστή στη μισή ώρα κ την άφησα περίπου 50 λεπτά για να δέσει περισότερο ίσως επειδή δεν έβαλα μπανάνα ή η ποσότητα που ήταν διπλάσια απ τη δική σου. Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο ειδικά όταν κρύωσε ακόμα καλύτερο.1 κιλό φρουτάκια,500γρ ζαχαρίτσα μου βγάλανε περίπου 900 γρ μαρμελαδίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουλα
@ Κούλα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!!
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και τη μαρμελάδα ροδάκινο, όσο βρίσκεις ακόμα ωραία ροδάκινα, γίνεται τέλεια!
http://bettyscuisine.blogspot.com/2011/08/blog-post_10.html
Καλή συνέχεια...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΜΟΛΙΣ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΩΜΑΚΙ,ΕΡΧΟΜΑΙ.....ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφτιαξα 2 περιπου βαζάκια στις 14.00μμ και στις 18.00μμ έμεινε σχεδόν 1 βαζάκι!!!!Η κόρη μου την τσάκισε με φρυγανιές!! Υπέροχη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαρωτησω κατι και εγω;;στη μαρμελαδα δε μπαινει καθολου νερο γιατι δεν καταλαβαινω.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς! Στην μαρμελάδα δεν μπαίνει καθόλου νερό!
Στη μια ώρα που αφήνουμε τα φρούτα σκεπασμένα με τη ζάχαρη, αυτά κατεβάζουν όσα υγρά χρειάζονται για να βράσουν και να δέσουν σωστά!
Να ρωτήσω κάτι χωρίς ζάχαρη δεν γίνεται να κανω αυτην την μαρμελαδα?Λογω σαγχαρου δεν κανει...
ΔιαγραφήΙσως να γίνεται με στέβια αλλά δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ και δεν γνωρίζω να σας πω αναλογίες...
ΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζεις ζάχαρη στη μισή ποσότητα από ότι τα φρούτα;
Αλλού έχω δει αναλογία ένα προς ένα, ποια είναι η σωστή για να μην είναι ούτε άγλυκη η μαρμελάδα, ούτε υπερβολικά γλυκιά;
@ Έφη:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αναλογία ένα προς ένα μου φαίνεται υπερβολική, τόσο βάζω μόνο στα κυδώνια και στα πορτοκάλια!
Στα υπόλοιπα φρούτα, ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι, προσπαθώ να μειώσω την ποσότητα της ζάχαρης όσο γίνεται, ώστε και σωστά να δέσει η μαρμελάδα και να μην έχει υπερβολική ζάχαρη!
Εδώ επειδή και τα αχλάδια αλλά και η μπανάνα είναι φρούτα γλυκά, η ποσότητα της ζάχαρης ήταν η ενδεδειγμένη!
Αν θέλεις πάντως ένα "κανόνα" μην βάζεις ζάχαρη παραπάνω από 60% του φρούτου...