Σελίδες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ριγκατόνι ολικής αλέσεως με φρέσκα μανιτάρια

Ζυμαρικά με φρέσκα μανιτάρια: ο τέλειος συνδυασμός!
Τελευταία βρίσκω ότι όταν τα ζυμαρικά είναι ολικής αλέσεως η γεύση απογειώνεται! 

Υλικά για 4 μερίδες:

500 γρ ριγκατόνι ολικής αλέσεως
(ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, να κρατάνε,
τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι
και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά,
μέχρι να πιούν τα υγρά τους. 
Αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί. 
 Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και την κρέμα γάλακτος.
 Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
 Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τη σάλτσα και σερβίρουμε ζεστά,
πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.

Απολαυστικό!!!

7 σχόλια:

  1. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι μακράν πιο νόστιμα. Τα μανιτάρια πλευρώτους μοιάζουν με κρέας και δίνουν απίστευτη νοστιμιά, τέλειο πιάτο!!
    Φιλιά, καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βάζεισ σε πειρασμό, δεν έχω επιχειρήσει ακόμα να πάρω ζυμαρικά ολικής αλέσεως, φοβάμαι μην μου ... κάνει μούτρα η φαμίλια!
    Τα συνδύασες υπέροχα με τα πλευρώτους πάντως!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Μπετούλα !
    Εδώ και 2 χρόνια αρχισαν να μπαίνουν δειλά -δειλά στην κουζούνια μου τα ζυμαρικά ολικής άλεσης , φυσικά μόνο για μένα και το σύζυγο γιατί οι άλλοι ούτε να τα δούν δεν θέλουν !
    εγω είμαι κατενθουσιασμένη και έχω αρχίσει και τα λατρεύω, είναι πολύ πιο νόστιμα απο τα άσπρα !!!
    πολύ ωραία η προταση σου και βέβαια θα την τιμήσω όπως της αρμόζει !!!!!


    φιλια πολλά πολλά

    Maria B.
    (ακόμη με βγάζει ανώνυμη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ζυμαρικά ολικής αλέσεως...οπότε λέω να τα δοκιμάσω..ούτως ή άλλως είναι πιο υγιεινά...Καλό μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα ολικής αλέσεως τα τρώνε αρκετοί Ιταλία παρόλο που θεωρούνται ακριβούτσικα....ειδικά όσοι είναι σε διαιτα τα τιμούν

    καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτη τη κρέμα όταν τη βλέπω...και τη χρησιμοποιείς και συχνά.
    Αν αντί για κρέμα βάλεις διάφορα μυρωδικά, γίνεται σούπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή