Αυτό τον καιρό τα κολοκυθάκια στην λαϊκή είναι γεμάτα ανθούς ~
ένα μεζεδάκι που μας αρέσει υπερβολικά!
Κατ’ αρχήν άνοιξα τα λουλουδάκια και αφαίρεσα από το κέντρο τους στήμονες.
Μετά τα έπλυνα προσεκτικά και τα άφησα να στραγγίσουν καλά και να στεγνώσουν.
Αν μείνουν με υγρασία, θα αραιώσει το κουρκούτι και θα πιτσιλάνε πολύ στο τηγάνισμα.
Σε βαθύ μπολ ανακάτεψα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με λίγο αλατάκι και ρίγανη,
πρόσθεσα νερό και ανακάτεψα καλά
μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο κουρκούτι.
Σε βαθύ τηγάνι έβαλα μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά.
Έβαλα τα λουλουδάκια στο κουρκούτι,
φρόντισα να καλυφθούν καλά,
τα στράγγισα από το πλεόνασμα
και τα έριξα με προσοχή στο τηγάνι.
Άφησα να ροδίσουν καλά από τη μια πλευρά,
γύρισα να ψηθούν και από την άλλη
και τα έβγαλα πάνω σε χαρτοπετσέτες
για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.
Τα απολαύσαμε ζεστά!
ειναι μοναδικος μεζες!μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανο μεζεδάκι-ορεκτικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό βράδυ!
Merhabalar; çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık..sevgilerrr..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα απολαύσατε ζεστά; Φαντάζομαι και με ουζάκι!!! Αχ ζηλεύω.....αυτά τα ορεκτικά σου με στέλνουν κανονικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά
anthivolon
έχουμε πάλι προβλήματα με τα σχόλια
σλουρπ, άντε τώρα να τρέχω να βρω λουλουδάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκλέβω καναδυο που μου γυάλισαν κι αφήνομαι στην υπέροχη γεύση τους!!
φιλάκια
Λατρεμένο μεζεδάκι!! Εγώ όταν έχω όρεξη τους γεμίζω και με τυράκι και μετά μπλούμ στο κουρκούτι. Τέλειο!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήan fero byritsa tha me keraseis?
ΑπάντησηΔιαγραφήetsi pou tous eida laxtaristous tha paro ena piataki gia to dromo!!!
Τα λιμπίστηκα τα λουλουδάκια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο μεζεδάκι και εύκολο
Καλό σκ :)
Βέτα πού βρίκες καλέ κολοκυθοανθους στη πόλη;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν,αυτοί οι κολοκυθοανθοί φαίνονται νοστιμότατοι. Είναι τώρα άραγε η εποχή τους; Τώρα που είδα τη συνταγή σου τους θυμήθηκα. Εν τω μεταξύ είναι πολύς καιρός που όλο λέω ότι θα τους φτιάξω αλλά όλο το ξεχνούσα. Δε μου λες, μήπως έχεικαι καμιά συνταγή και για γεμιστούς;
ΑπάντησηΔιαγραφή@ eleftheria:
ΑπάντησηΔιαγραφήγεμιστά λουλουδάκια τα λένε στην Κρήτη και ιδού:
http://bettyscuisine.blogspot.com/2009/07/blog-post_24.html
περιμένω εντυπώσεις!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΘΑΚΙ,ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΒΑΖΩ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
ΑπάντησηΔιαγραφή