Ελαφρύ, υγιεινό και πολύ νόστιμο!
Υλικά για 3-4 μερίδες:
800 γρ σφυρίδα φιλέτο (κατεψυγμένο)
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
250 γρ μανιτάρια φρέσκα στρογγυλά
Μισό ποτηράκι κρασί λευκό
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα της σφυρίδας, τα πλένουμε
και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια
και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε
και αφήνουμε να ψηθούν για 3-4 λεπτά .
Προσθέτουμε το κρασί,
αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ
και σβήνουμε τη φωτιά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού
σε ένα μέτριο πυρέξ ή ταψάκι.
Από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού,
αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε ελαφρά.
Ανακατεύουμε καλά το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα
και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο
και περιχύνουμε τα φιλέτα.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 25-30 λεπτά,
μέχρι να ροδίσει το ψάρι ελαφρά.
Αν δείτε ότι το φαγητό στεγνώνει πολύ και δεν έχει ψηθεί ακόμα,
ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μισό ποτηράκι νερό.
Πρέπει πάντως να μείνει με ελάχιστη σαλτσούλα!
Σερβίρετε το φαγάκι σκέτο με μια πράσινη σαλάτα ~
μπορείτε όμως να το συνδυάσετε ωραιότατα
με ρύζι πιλάφι άσπρο!
Καλή απόλαυση!
Ψαρι είναι ακριβό Βέτα μάνα μου τώρα με τη κρίση δε μπορούμε να πάρουμε. Θα αρκεστούμε στα κρεμμύδια και τα μανιτάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται υπέροχο...σίγουρα θα γίνεται και με όλα τα κατεψυγμένα ψάρια που είναι φιλέτο έτσι?? Καλή εβδομάδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένη γεύση, τα λατρεύω τα ψαράκια με τα λαχανικά και με τα μανιτάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ φαίνεται καταπληκτικό Ελισάβετ μου!!! Κι έψαχνα μια συνταγή για κάποιες γλώσσες που έχω στον καταψύκτη!! Θα τη δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα, φιλιά!!
Πεντανοστιμο, μπραβο!!! (προσθεσα και πιπεριες) ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσε ~ και επίσης που προσθέσατε την δική σας γευστική πινελιά!!! :)
Διαγραφή