Ολόφρεσκα και τρυφερά αυτή την εποχή,
τα μποστανοφάσουλα είναι μια από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές σαλάτες.
Έφτιαξα όμως σήμερα και λίγα τουρσί,
θα νοστιμίσουν τις ανάμικτες σαλάτες
θα νοστιμίσουν τις ανάμικτες σαλάτες
και θα συνοδεύσουν γευστικά ψητά κρέατα!
Καθάρισα τις άκρες από τα φασολάκια
και τα έκοψα σε ίσα κομμάτια.
και τα έκοψα σε ίσα κομμάτια.
Τα έπλυνα καλά και τα άφησα να στεγνώσουν.
Έπλυνα με καυτό νερό ένα μεγάλο βάζο
και έριξα μέσα μπόλικους κόκκους πιπέρι,
και έριξα μέσα μπόλικους κόκκους πιπέρι,
αρκετούς κόκκους κόλιανδρο και 2 κουταλιές χοντρό αλάτι.
Έβαλα μέσα τα φασολάκια όσο πιο στριμωχτά γινόταν
και ανάμεσά τους 3 σκελίδες σκόρδο.
Σε ένα κατσαρολάκι έβρασα 1 κούπα λευκό ξύδι με 3 κούπες νερό
και 1 κουταλιά χοντρό αλάτι
και με αυτό γέμισα το βάζο με τα φασολάκια, μέχρι επάνω.
Το έκλεισα ερμητικά και το άφησα σε δροσερό μέρος.
Και τώρα, υπομονή για 2 βδομάδες περίπου που θα είναι έτοιμο!
Betty είναι υπέροχα, εγώ κάνω καθε καλοκαίρι τουρσάκια με ότι φασολάκια βρω, κρατάνε όλο τον χρόνο και είναι πεντανόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν ανοίξεις το βαζάκι, κράτα μου μια πηρουνίτσα;-)
Φιλάκια!
Το βρίσκω καταπληκτικό Ελισάβετ μου!!! Η ιδέα του φασολακιού τουρσί με ξετρελαίνει!!! Δεν το είχα ξανακούσει.....θα το φτιάξω σίγουρα!!! Τα φασολάκια είναι τα λεγόμενα αμπελοφάσουλα; Μου αρέσουν σαν σαλάτα πάρα πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα συνταγή και ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες και όχι μόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια!!! από τα πιο νόστιμα τουρσάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ anthivolon:
Ναι, τα μποστανοφάσουλα και τα αμπελοφάσουλα είναι το ίδιο πράγμα... κι εγώ τρελαίνομαι γι αυτά, το καλοκαίρι υπάρχουν πάντα στο τραπέζι!
Φιλιά...
Καλημέρα Μπετούλα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκα πανέμορφη, δροσερή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρότασή σου!!!! Αποθηκεύτηκε και τυπώθηκε για τη μαμά μου "που καθαρίζει φρέσκα φασολάκια"!!!!
Φιλιά πολλά
Πρώτη φορά το βλέπω και καταλαβαίνω οτι θα είναι πολύ νόστιμα.Μα τέτοια φασολάκια δεν βρίσκεις τουλάχιστον στα γειτονικά μαγαζιά ακόμα και τα πιο καλά εδώ στη Θεσσαλονίκη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έδωσες ιδέα να δω όμως αν θα προλάβω τρυφερά μιας και φέτος έχω χάσει πολλά με τις δουλειές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!
Μπράβο, Betty, μου έδωσες πολύ καλή ιδέα. Μας αρέσουν πολύ τα φασολάκια. Θα τα δοκιμάσουμε και τουρσί. Καλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήt??
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για το blog σας! Πόσο καιρό διατηρείται το βάζο εκτός ψυγείου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρκετούς μήνες όσο είναι σφραγγισμενο, αφού ανοιχτεί θέλει ψυγείο μια και δεν περιεχει καθόλου συντηρητικά!
ΔιαγραφήΜε τον ίδιο τροπο μπορώ να κάνω τουρσί και αρακά, καρότο, κουνουπίδι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι, αυτά σαν πιο σκληρά χρειάζονται ελαφρύ βράσιμο πρώτα.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, πολύ καλή η ιδέα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι βιοκαλλιεργιτής και μου περισσεύουν κάποιες φορές φασολάκια από τη βιολογική αγορά. Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Ευχαριστώ
Χαίρομαι που βρήκες την ιδέα μου ενδιαφέρουσα! Όταν το δοκιμάσεις θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
ΔιαγραφήΣτην Αθήνα που βρίσκουμε τα προιόντα σας?