... ή πως αξιοποίησα τις βραστές πατάτες που περίσσεψαν
από την πατατοσαλάτα που έφτιαξα χτες...
Χρησιμοποίησα ό,τι υπήρχε πρόχειρο:4 βραστές πατάτες
5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
Γραβιέρα Νάξου τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ:
4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
6 κουταλιές φυτίνη
7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
Γραβιέρα Νάξου τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Έφτιαξα κατ’αρχήν την μπεσαμέλ:
Σε βαθιά κατσαρόλα έβαλα τη φυτίνη να λιώσει και να ζεσταθεί.
Σε μπολ έριξα το γάλα και πρόσθεσα λίγο-λίγο το αλεύρι,
ανακατεύοντας με το σύρμα.
Έριξα το μίγμα αυτό στη φυτίνη και ανακάτεψα
μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει να πήζει.
Τότε την απέσυρα από τη φωτιά, άφησα να κρυώσει λιγάκι
και πρόσθεσα 4-5 κουταλιές γραβιέρα Νάξου τριμμένη,
λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό.
Ανακάτεψα να ενωθούν καλά και έτοιμη η κρέμα!
Άλειψα με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο πυρέξ
και έστρωσα τις βρασμένες πατάτες, κομμένες ροδέλες.
Τις αλατοπιπέρωσα ελαφρά, πρόσθεσα το ζαμπόν ψιλοκομμένο,
λίγη τριμμένη γραβιέρα
και από πάνω το κάλυψα με την μπεσαμέλ.
Το έψησα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου,
μέχρι που φούσκωσε και ρόδισε.
Αφού το έβγαλα από το φούρνο και κρύωσε ελαφρά
το απολαύσαμε με μια ντοματοσαλάτα
και την απαραίτητη μπυρίτσα J!
Καλή όρεξη!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!!!!!!!!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sketos peirasmos einai pali auti h suntagi!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήoti prepei gia tiz zestes meres...elafri kai pentanostimo
Φανταστικό, υπέροχο, ξελιγωτικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα τα ογκρατέν τα λατρεύω αλλά με πατάτα ....μμμμ....!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη
Απολαυστικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά αξιοποίησες τις πατατούλες και προέκυψε μια νοστιμιά!!!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Μου άρεσε οπως χρησιμιποίησες τις ήδη βρασμένες πατατούλες. Έγινε λαχταριστό και νόστιμο το φαγάκι σου. Καλό σου βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο και λαχταριστό φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό το σουφλέ και οι πατάτες μια χαρά βρήκαν τη θέση τους! Καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα. Ένα βραβείο σε περιμένει στο www.helengrblog.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σωστή διεύθυνση είναι: http;//helengrblog.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν τα φαγητά που έχουν μπεσαμέλ!!πεντανόστιμες έγιναν οι πατατούλες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Κάνω κάτι ανάλογο και το λατρεύει η κόρη μου! Νόστιμο Μπεττούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω αυτές τις συνταγές με τη σπιτική μπεσαμέλ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπον εγω την εκανα χθες μονο που αντι για μπεσαμελ εβαλα κρεμα γαλακτος γτ δεν ειχα γαλα φρεσκο και προσεθεσα κ λιγο τσιγαρισμενο κρεμμυδι που του εδωσε μια ωραια γλυκα. Δοκιμασε να το βαλεις κ θα με θυμηθεις! Μου εδωσες πολυ ωραια ιδεα οταν μου περισσευουν πατατουλες. Ευγε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή