Καλό μήνα σε όλους!
Ελάτε να φτιάξουμε ευωδιαστά νηστήσιμα
Ελάτε να φτιάξουμε ευωδιαστά νηστήσιμα
πορτοκαλο-κουλουράκια!
Υλικά για 50 κουλουράκια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος):
1 ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο αρωματισμένο με φλούδες εσπεριδοειδών (συνταγή εδώ)
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
6 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ.
3 κουταλιές μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ,
εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε με το γάντζο,
μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Πεντανόστιμα και τραγανά!
Απολαύστε τα!
kalimera kai kalo mina
ΑπάντησηΔιαγραφήgeustikotata kai mirodata einai ta koulourakia auta...
euxaristos pairno tin merida mou kai feugo!!!!
polla filia
Μυρωδάτα!!μυρωδάτα!!τα κουλουράκια, όλα τα λεφτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό μήνα
Καλημέρα και καλό μήνα! Καταπληκτικά τα κουλουράκι σου ,Betty, πολύ θα ήθελα να είχα μερικά με το καφεδάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΙΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ;ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι νηστίσιμα και μυρωδάτα και νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Μπέτυ μου!
@ Κατερίνα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσαμε να πούμε πως μοιάζουν λίγο, οι διαφορές είναι ότι εκείνα δεν έχουν μπέικιν και σόδα αλλά μαγιά, δεν έχουν πορτοκαλοχυμό, ξύσμα και κονιάκ αλλά έχουν κανέλλα... τελικά αυτά όμως είναι όμως που κάνουν την διαφορά! :)
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΥΡΙΣΑΝ!!!!!!!!!!!!
ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ!!!!!!!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!
Συγχαρητήρια για το πολύ ωραίο blog!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι συνταγές σας είναι φοβερές και εύκολες!
Καλή συνέχεια! Και τώρα που το ανακάλυψα θα μπαίνω να ενημερώνομαι...
@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Ανώνυμε/η φίλε/η...
Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις από κάτι που έφτιαξες!
Έφτιαξα τα γεμιστά με ρύζι και τα φασόλια χάνδρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα δύο ήταν νοστιμότατα!
Περιμένω με ανυπομονησία νόστιμες συνταγές με όσπρια, κυρίως με φασόλια... όλα τα είδη!
@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!
Κοίτα δεξιά στη στήλη "Ετικέτες" στην κατηγορία 'Οσπρια'... εκεί θα βρεις διάφορες τέτοιες συνταγές και περισσότερες από φθινόπωρο!
η ζυμη μου βγηκε πολυ σκληρη .μου βγηκε σαν ζυμαρι για φυλλο!ετσι πρεπει να ειναι?ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, ελαφρά λαδερή και εύπλαστη... μάλλον ήθελε λιγότερο αλεύρι...
ΔιαγραφήΚαλημέρα σας πολύ ωραία η συνταγή σας. Θέλω να τη φτιάξω αλλά να σας ρωτήσω κάτι; Εννοείται 3 κουταλιές της ΣΟΥΠΑΣ μπέικιν; και αλεύρι όταν λέτε μαλακό εννοείται φαρίνα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ και περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας.
Καλημέρα!
ΔιαγραφήΟι 3 κουταλιές μπέικιν είναι κουταλιές της σούπας, το αλευρι δεν είναι φαρίνα (δηλ αυτό που φουσκώνει μόνο του) είναι αλεύρι μαλακό, έτσι αναφέρεται στην συσκευασία... Μπορείτε να βάλετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις...
Πράγματι, είναι πολύ νόστιμα, αφράτα, όπως μου αρέσουν. Και δεν σε ταλαιπωρούν καθόλου, γίνονται εύκολα...και το διασκεδάζεις και με τα σχήματα! Εγώ δεν έβαλα κονιάκ, δεν είχα εύκαιρο αλλά θα τα δοκιμάσω και με κονιάκ...Αξίζουν!!!! Μαρίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα, χαίρομαι που σου άρεσαν!
ΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση! :)
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!! ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΤΑΓΟ!!!! ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝ.... ΓΙΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ! ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ-πολύ!!!
ΔιαγραφήΕίμαι πανευτυχής που σας άρεσαν τόσο! :)
Καλή Ανάσταση!
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΜΕ ΤΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, τα νηστίσιμα κουλουράκια δεν τα περνάω με τίποτα, μάλλον η φωτογραφία τα κολακεύει! :)
Διαγραφήη σοδα κουταλια σουπας;ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σόδα κουταλάκι του γλυκού...
Διαγραφήσ ευχαριστω πολυ θα τα φτιαξω τωρα....καλο πασχα...
ΔιαγραφήΣίγουρα θέλουν ψήσιμο μόνο 15 λεπτά; Τα φτιάχνω τώρα, έχει περάσει το 15λεπτο και δεν έχουν πάρει χρώμα...
ΔιαγραφήΟ χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο... γι αυτό λέω περίπου 15 λεπτά.
ΔιαγραφήΠως φτιάχνουμε το αρωματισμένο λάδι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν πατήσεις στα υλικά εκεί που λέει "ελαιολαδο αρωματισμένο με φλούδες εσπεριδοειδών" θα μεταφερθείς στην ανάλογη συνταγή!
ΔιαγραφήΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΧΥΜΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 1,5 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός από 1 1/2 κούπα χυμό η συνταγή έχει και 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο συν 6 κουταλιές κονιάκ... όλα αυτά τα υγρά είναι υπεραρκετά για το αλεύρι της συνταγής!
ΔιαγραφήΈφτιαξα τα κουλουράκια λίγο πριν το Πάσχα και είχαν τεράστια επιτυχία! Μέχρι και χθες τρώγαμε τα τελευταία, συντηρούνται τέλεια! Να πω οτι επειδή δεν είχα κονιάκ χρησιμοποίησα ένα λικέρ με άρωμα κανέλας και έγιναν πραγματικά υπέροχα... Και κάτι ακόμα.. η ζύμη που περίσσεψε από την πρώτη δόση μπήκε στην κατάψυξη και τώρα ψήνονται τα υπόλοιπα! Σας ευχαριστούμε πολύ για την ωραία συνταγή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σας άρεσαν τόσο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημειώνω το tip για την κατάψυξη της ζύμης, ευχαριστώ πολύ!
Υπέροχα!!!! Απ' όταν τα δοκίμασα δεν φτιάχνω άλλη συνταγή είναι πανεύκολα,δεν κολάνε όπως τα περισσότερα πορτοκαλοκούλουρα και δεν μου έχουν αποτύχει ποτέ!!!!!!! Το μόνο που κάνω επιπλέον είναι ότι τα "κυλάω" στο σουσάμι, δοκιμάστε το!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι ιδιαίτερα που έγιναν τα αγαπημένα σας!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία θα είναι και με το σουσαμάκι, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας! :)
Στις φωτογραφίες γράφει...πεντανόστιμα και τραγανά. Εμένα μου φαίνονται μαλακά μέσα..ίσως γιατί μέσα μαλακά τα θέλω. Τελικά είναι μαλακά η τραγανά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ελαφρώς τραγανά και στο εσωτερικό τους!
ΔιαγραφήΜπραβο σας!!!! Μια ομορφη συνταγη που μου ελυσε τα χερια,διοτι εχω ενα ιδιωτικο εκκλησακι και επειδη μαζευει πολυ κοσμο,αυτα τα κουλουρακια ηταν που εκανα την διαφορα! Απλα,με απιθανη γευση και σε δυσκολες εποχες οπως ειναι τωρα..οικονομικα,οταν προκειτε και για μεγαλες ποσοτητες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι ιδιαίτερα που άρεσαν τόσο, οι απλές και εύκολες συνταγές είναι η αδυναμία μου !!! :)
ΔιαγραφήΤα εφτιαξα.Βγαινουν παρα πολυ ωραια αλλα οταν ηταν ετοιμη η ζυμη για να την πλασω κολλαγε πολυ.Μηπως ξερετε γιατι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον θα ήθελε λίγο αλεύρι ακόμα ώστε να μην κολλάει τόσο πολύ, η ζυμη πρεπει να ειναι απαλή και ελαστική αλλά να πλάθεται....
ΔιαγραφήΕπίσης, όταν ετοιμάσεις την ζύμη άφησέ την να ξεκουραστεί κανένα μισάωρο πριν την πλάσεις, πολλές φορές αυτό βοηθάει στο να δέσει καλύτερα και να μην κολλάει τόσο...
ΔιαγραφήΕπισης επειδη δεν ειχα κονιακ εβαλα λικερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία θα είναι και με λικεράκι, αυτό δεν κάνει διαφορά στην υφή της ζύμης...
Διαγραφήευχαριστω πολυ!!
ΔιαγραφήΥπέροχα τα πορτοκαλενια κουλουράκια και μάλιστα χωρίς αυγά.Να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, αυτές οι "νηστίσιμες" λιχουδιές είναι η αδυναμία μου! :)
ΔιαγραφήΠειράζει αν δεν βάλω σόδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα, η σόδα χρειάζεται για να γίνουν τραγανά!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Μπέτυ, συγχαρητήρια για το μπλογκ σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το είδες;
http://sintages365.eu/koulourakia-me-portokali/
Ψάξε λίγο κι εδώ.
https://plus.google.com/+Sintages365Eu/posts
Μεγάλη μάστιγα! Δεν ντρέπονται να κλέβουν συνταγές και φωτογραφίες και να τις παρουσιάζουν ως δικές τους!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για την ενημέρωση!
Παρακαλώ Μπέττυ,
Διαγραφήσου συνιστώ να βάλεις την υπογραφή σου στο κέντρο της εικόνας, όπως έκανα κι εγώ, για να μην μπορεί να σου την ξαναπάρει κανείς.
Και πάλι συγχαρητήρια για το μπλογκ σου και καλή συνέχεια να έχεις.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!!! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ. ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
Τέλεια!!!
ΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πάρα πολύ, χαίρομαι ιδιαίτερα που σας αρέσουν οι συνταγές μου!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!
ΔιαγραφήΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!
ΔιαγραφήΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!
Είσαι πολύ γλυκιά, σε ευχαριστώ και πάλι!
ΔιαγραφήΚαλή βδομάδα και καλή συνέχεια!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! Όταν λέτε φλυτζανι, εννοειτε του καφέ ή του τσαγιού;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα! Οταν λέτε φλυτζανι εννοειτε του καφέ ή του τσαγιού για 1.5 κιλο αλευρι;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η δοσομετρική κούπα των 240 γρ νερού.
ΔιαγραφήΒρε Μπέτυ μου γιατί μετά από έξι χρόνια που φτιάχνω τη συνταγή βλέπω ξαφνικά κανέλα και γαρίφαλο; Όταν είναι super η συνταγή από μόνη της δεν κάνουμε πειράματα! Πορτοκαλιού θέλουμε όχι φανουρόπιτα! Τη γνώμη μου υποβάλλω με κάθε σεβασμό κι εκτίμηση στη δουλειά σου όλα αυτά τα χρόνια..σε φιλώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βάλω ελαιόλαδο υπάρχει θέμα να μην πετύχουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείτε σκέτο ελαιόλαδο, όχι αρωμστισμένο? Μια χαρά θα πετύχουν απλά το αρωματισμένο ενισχύει την γεύση τους!
ΔιαγραφήΠώς φτιάχνουμε στοματικό ελαιόλαδο ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα υλικά, εκεί που λέει συνταγή εδώ, πατήστε και θα σας πάει στην συνταγή για τα αρωματικά ελαιόλαδα!
Διαγραφή