Σελίδες

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο

Καλό μήνα σε όλους!
Ελάτε να φτιάξουμε ευωδιαστά νηστήσιμα
πορτοκαλο-κουλουράκια!
Υλικά για 50 κουλουράκια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος):

1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
6 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ.
3 κουταλιές μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο 


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ,
εκτός από το αλεύρι. 
 Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε με το γάντζο,
μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. 
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε
 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20  λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
 Πεντανόστιμα και τραγανά!
Απολαύστε τα!

65 σχόλια:

  1. kalimera kai kalo mina

    geustikotata kai mirodata einai ta koulourakia auta...

    euxaristos pairno tin merida mou kai feugo!!!!

    polla filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυρωδάτα!!μυρωδάτα!!τα κουλουράκια, όλα τα λεφτά.
    Φιλιά, καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα! Καταπληκτικά τα κουλουράκι σου ,Betty, πολύ θα ήθελα να είχα μερικά με το καφεδάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ;ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαι νηστίσιμα και μυρωδάτα και νόστιμα!
    Καλό μήνα Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Κατερίνα:

    Θα μπορούσαμε να πούμε πως μοιάζουν λίγο, οι διαφορές είναι ότι εκείνα δεν έχουν μπέικιν και σόδα αλλά μαγιά, δεν έχουν πορτοκαλοχυμό, ξύσμα και κονιάκ αλλά έχουν κανέλλα... τελικά αυτά όμως είναι όμως που κάνουν την διαφορά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΥΡΙΣΑΝ!!!!!!!!!!!!
    ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ!!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για το πολύ ωραίο blog!
    Οι συνταγές σας είναι φοβερές και εύκολες!

    Καλή συνέχεια! Και τώρα που το ανακάλυψα θα μπαίνω να ενημερώνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμος:

    Ευχαριστώ πολύ Ανώνυμε/η φίλε/η...
    Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις από κάτι που έφτιαξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έφτιαξα τα γεμιστά με ρύζι και τα φασόλια χάνδρες!

    Και τα δύο ήταν νοστιμότατα!

    Περιμένω με ανυπομονησία νόστιμες συνταγές με όσπρια, κυρίως με φασόλια... όλα τα είδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ανώνυμος:

    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!

    Κοίτα δεξιά στη στήλη "Ετικέτες" στην κατηγορία 'Οσπρια'... εκεί θα βρεις διάφορες τέτοιες συνταγές και περισσότερες από φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η ζυμη μου βγηκε πολυ σκληρη .μου βγηκε σαν ζυμαρι για φυλλο!ετσι πρεπει να ειναι?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, ελαφρά λαδερή και εύπλαστη... μάλλον ήθελε λιγότερο αλεύρι...

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα σας πολύ ωραία η συνταγή σας. Θέλω να τη φτιάξω αλλά να σας ρωτήσω κάτι; Εννοείται 3 κουταλιές της ΣΟΥΠΑΣ μπέικιν; και αλεύρι όταν λέτε μαλακό εννοείται φαρίνα;
    Ευχαριστώ και περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Οι 3 κουταλιές μπέικιν είναι κουταλιές της σούπας, το αλευρι δεν είναι φαρίνα (δηλ αυτό που φουσκώνει μόνο του) είναι αλεύρι μαλακό, έτσι αναφέρεται στην συσκευασία... Μπορείτε να βάλετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις...

      Διαγραφή
  14. Πράγματι, είναι πολύ νόστιμα, αφράτα, όπως μου αρέσουν. Και δεν σε ταλαιπωρούν καθόλου, γίνονται εύκολα...και το διασκεδάζεις και με τα σχήματα! Εγώ δεν έβαλα κονιάκ, δεν είχα εύκαιρο αλλά θα τα δοκιμάσω και με κονιάκ...Αξίζουν!!!! Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα, χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Καλή Ανάσταση! :)

      Διαγραφή
  15. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!! ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΤΑΓΟ!!!! ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝ.... ΓΙΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ! ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ-πολύ!!!
      Είμαι πανευτυχής που σας άρεσαν τόσο! :)
      Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
  16. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΜΕ ΤΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, τα νηστίσιμα κουλουράκια δεν τα περνάω με τίποτα, μάλλον η φωτογραφία τα κολακεύει! :)

      Διαγραφή
  17. η σοδα κουταλια σουπας;ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σόδα κουταλάκι του γλυκού...

      Διαγραφή
    2. σ ευχαριστω πολυ θα τα φτιαξω τωρα....καλο πασχα...

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα θέλουν ψήσιμο μόνο 15 λεπτά; Τα φτιάχνω τώρα, έχει περάσει το 15λεπτο και δεν έχουν πάρει χρώμα...

      Διαγραφή
    4. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο... γι αυτό λέω περίπου 15 λεπτά.

      Διαγραφή
  18. Πως φτιάχνουμε το αρωματισμένο λάδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πατήσεις στα υλικά εκεί που λέει "ελαιολαδο αρωματισμένο με φλούδες εσπεριδοειδών" θα μεταφερθείς στην ανάλογη συνταγή!

      Διαγραφή
  19. Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΧΥΜΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 1,5 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από 1 1/2 κούπα χυμό η συνταγή έχει και 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο συν 6 κουταλιές κονιάκ... όλα αυτά τα υγρά είναι υπεραρκετά για το αλεύρι της συνταγής!

      Διαγραφή
  20. Έφτιαξα τα κουλουράκια λίγο πριν το Πάσχα και είχαν τεράστια επιτυχία! Μέχρι και χθες τρώγαμε τα τελευταία, συντηρούνται τέλεια! Να πω οτι επειδή δεν είχα κονιάκ χρησιμοποίησα ένα λικέρ με άρωμα κανέλας και έγιναν πραγματικά υπέροχα... Και κάτι ακόμα.. η ζύμη που περίσσεψε από την πρώτη δόση μπήκε στην κατάψυξη και τώρα ψήνονται τα υπόλοιπα! Σας ευχαριστούμε πολύ για την ωραία συνταγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν τόσο!
    Σημειώνω το tip για την κατάψυξη της ζύμης, ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπέροχα!!!! Απ' όταν τα δοκίμασα δεν φτιάχνω άλλη συνταγή είναι πανεύκολα,δεν κολάνε όπως τα περισσότερα πορτοκαλοκούλουρα και δεν μου έχουν αποτύχει ποτέ!!!!!!! Το μόνο που κάνω επιπλέον είναι ότι τα "κυλάω" στο σουσάμι, δοκιμάστε το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έγιναν τα αγαπημένα σας!
      Πολύ ωραία θα είναι και με το σουσαμάκι, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας! :)

      Διαγραφή
  23. Στις φωτογραφίες γράφει...πεντανόστιμα και τραγανά. Εμένα μου φαίνονται μαλακά μέσα..ίσως γιατί μέσα μαλακά τα θέλω. Τελικά είναι μαλακά η τραγανά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπραβο σας!!!! Μια ομορφη συνταγη που μου ελυσε τα χερια,διοτι εχω ενα ιδιωτικο εκκλησακι και επειδη μαζευει πολυ κοσμο,αυτα τα κουλουρακια ηταν που εκανα την διαφορα! Απλα,με απιθανη γευση και σε δυσκολες εποχες οπως ειναι τωρα..οικονομικα,οταν προκειτε και για μεγαλες ποσοτητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ιδιαίτερα που άρεσαν τόσο, οι απλές και εύκολες συνταγές είναι η αδυναμία μου !!! :)

      Διαγραφή
  25. Τα εφτιαξα.Βγαινουν παρα πολυ ωραια αλλα οταν ηταν ετοιμη η ζυμη για να την πλασω κολλαγε πολυ.Μηπως ξερετε γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον θα ήθελε λίγο αλεύρι ακόμα ώστε να μην κολλάει τόσο πολύ, η ζυμη πρεπει να ειναι απαλή και ελαστική αλλά να πλάθεται....

      Διαγραφή
    2. Επίσης, όταν ετοιμάσεις την ζύμη άφησέ την να ξεκουραστεί κανένα μισάωρο πριν την πλάσεις, πολλές φορές αυτό βοηθάει στο να δέσει καλύτερα και να μην κολλάει τόσο...

      Διαγραφή
  26. Επισης επειδη δεν ειχα κονιακ εβαλα λικερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία θα είναι και με λικεράκι, αυτό δεν κάνει διαφορά στην υφή της ζύμης...

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ!!

      Διαγραφή
  27. Υπέροχα τα πορτοκαλενια κουλουράκια και μάλιστα χωρίς αυγά.Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, αυτές οι "νηστίσιμες" λιχουδιές είναι η αδυναμία μου! :)

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα Μπέτυ, συγχαρητήρια για το μπλογκ σου.

    Αυτό το είδες;
    http://sintages365.eu/koulourakia-me-portokali/

    Ψάξε λίγο κι εδώ.
    https://plus.google.com/+Sintages365Eu/posts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη μάστιγα! Δεν ντρέπονται να κλέβουν συνταγές και φωτογραφίες και να τις παρουσιάζουν ως δικές τους!!!
      Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

      Διαγραφή
    2. Παρακαλώ Μπέττυ,
      σου συνιστώ να βάλεις την υπογραφή σου στο κέντρο της εικόνας, όπως έκανα κι εγώ, για να μην μπορεί να σου την ξαναπάρει κανείς.

      Και πάλι συγχαρητήρια για το μπλογκ σου και καλή συνέχεια να έχεις.

      Διαγραφή
  29. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!!! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ. ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια!!!
      Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, χαίρομαι ιδιαίτερα που σας αρέσουν οι συνταγές μου!

      Διαγραφή
    2. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!
      ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!

      Διαγραφή
    3. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!
      ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!

      Διαγραφή
    4. Είσαι πολύ γλυκιά, σε ευχαριστώ και πάλι!
      Καλή βδομάδα και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    5. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα! Όταν λέτε φλυτζανι, εννοειτε του καφέ ή του τσαγιού;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα! Οταν λέτε φλυτζανι εννοειτε του καφέ ή του τσαγιού για 1.5 κιλο αλευρι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βρε Μπέτυ μου γιατί μετά από έξι χρόνια που φτιάχνω τη συνταγή βλέπω ξαφνικά κανέλα και γαρίφαλο; Όταν είναι super η συνταγή από μόνη της δεν κάνουμε πειράματα! Πορτοκαλιού θέλουμε όχι φανουρόπιτα! Τη γνώμη μου υποβάλλω με κάθε σεβασμό κι εκτίμηση στη δουλειά σου όλα αυτά τα χρόνια..σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν βάλω ελαιόλαδο υπάρχει θέμα να μην πετύχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε σκέτο ελαιόλαδο, όχι αρωμστισμένο? Μια χαρά θα πετύχουν απλά το αρωματισμένο ενισχύει την γεύση τους!

      Διαγραφή
  34. Πώς φτιάχνουμε στοματικό ελαιόλαδο ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα υλικά, εκεί που λέει συνταγή εδώ, πατήστε και θα σας πάει στην συνταγή για τα αρωματικά ελαιόλαδα!

      Διαγραφή