Σελίδες

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Χοιρινό φούρνου με μυρωδικά

Μοσχομυρωδάτο και ιδιαίτερα εύγευστο! 

Υλικά για 8 μερίδες:

1 χοιρινό καρέ
2 κουταλιές μίγμα από διάφορα βότανα δηλ.
Ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο
Αλάτι και πιπέρι
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο κόκκινο γλυκό κρασί
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1 γεμάτη κουταλιά μέλι

Τρίβουμε στο μούλτι τα βότανα.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε καλά με τα βότανα.
Το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο
και το βάζουμε σε μέτριο φούρνο (180ο) για 40 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε καλά το κρασί, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο, βρέχοντας πότε-πότε το κρέας
 με το μίγμα του κρασιού.
Θα πάρει περίπου άλλη 1 ώρα,
ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος. 
Μέχρι να ετοιμαστεί,
θα πρέπει να έχουν τελειώσει και τα υγρά υλικά.
Βγάζουμε από το φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά περίπου.
Είναι πολύ εντυπωσιακό αν το παρουσιάζουμε στο τραπέζι ολόκληρο
πάνω σε ξύλο κοπής και τη σάλτσα χωριστά.
Το συνοδεύει υπέροχα ένας σπιτικός πουρές πατάτας
και μια ανάμεικτη σαλάτα.

7 σχόλια:

  1. Αρωματικό, νόστιμο και ευπαρουσίαστο!
    Εγραψες πάλι!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοσχομύρισε ο τόπος! Άσε που το λιγουρεύομαι τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ζήλεψα! Πολύ νόστιμο δείχνει και τα υλικά του λένε πως έτσι θα είναι και στην πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λουκούμι πρέπει να έγινε το χοιρινό!!
    Έχω κάτι για σένα στο σπιτάκι, πέρασε να το πάρεις.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις το έφτιαξα. Είναι πεντανόστιμο. Μπράβο για τη συνταγή. Εγώ έβαλα λίγο παραπάνω κρασάκι και το έβγαλα από τον φούρνο ένω είχε περισέψει. Το έβαλα σε ένα κατσαρολάκι, πρόσθεσα και λίγο νερό και το έβρασα λίγο ακόμα. Πρόσθεσα και 1-2 κουταλίες corn flour και εγίνε τέλεια σάλτσα. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ novellino:

    Πάντα η προσωπική "πινελιά" δίνει μια ξεχωριστή νότα σε κάθε συνταγή!
    χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    Καλό μεσημέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή