Εύκολο και πολύ νόστιμο,
ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο με φίλους...
ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο με φίλους...
Υλικά για 4-5 μερίδες:
700 γρ φιλέτο κοτόπουλο
(από στήθος ή μπούτι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 φέτες μπέϊκον
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ κρέμα γάλακτος light (ή ίση ποσότητα γάλα εβαπορέ)
1 πακέτο πένες ολικής αλέσεως (500 γρ)
Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες
και ψιλοκόβουμε το μπέϊκον.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει,
το αλατίζουμε και ρίχνουμε τις πένες να βράσουν
αλλά να κρατάνε.
Μέχρι να γίνουν οι πένες,
σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το μπέϊκον
μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες,
χαμηλώνουμε τη φωτιά
και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει,
στο ζουμί που θα κατεβάσει, για 30-40 λεπτά περίπου,
ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά,
αφήνοντας το τηγάνι πάνω στο ζεστό μάτι.
Σουρώνουμε τις πένες
και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φαγάκι ζεστό,
πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο και φυλλαράκια βασιλικού!
Καλή όρεξη!
Πολύ νόστιμο! Πραγματικά το κοτόπουλο μπορεί να γίνει με εκατομμύρια τρόπους και να είναι πάντα νοστιμότατο! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνυπομονώ να πάω σπίτι να το μαγειρέψω...! Θα σας αποστείλλω τα σχόλιά μου σύντομα (εφ'όσων...πετύχω την συνταγή..::)).
ΑπάντησηΔιαγραφή