Πλούσιος σε πολύτιμα Ω-3 λιπαρά,
αλλά και βιταμίνες, μέταλλα και φώσφορο,
ο σολομός είναι μιά τροφή με μεγάλη διατροφική αξία
αλλά και νοστιμιά!
Υλικά για 3 μερίδες:
3 φιλέτα σολομού
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κουταλιές άνιθος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
Αλατοπίπερο
Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι
και το τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού,
τον άνιθο και το σκόρδο ολόκληρο.
Περιχύνουμε τα φιλέτα με το μίγμα που ετοιμάσαμε
και τα αφήνουμε στο ψυγείο για καμμιά ώρα ή και περισσότερο.
Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά
και τα ψήνουμε στο γκριλ χωρίς να τα γυρίσουμε,
και τα ψήνουμε στο γκριλ χωρίς να τα γυρίσουμε,
μέχρι να ροδίσει καλά το ψάρι.
Σερβίρουμε με μια σαλάτα – εγώ προτίμησα βλήτα -
και περιχύνουμε με το ζουμί
που έμεινε στο ταψάκι μετά το ψήσιμο.
Απολαυστικό!
Παρόλο που δεν είμαστε πολύ του ψαριού, ο ψητός σολομός είναι αγαπημένος μου! Η σάλτσα φαίνεται πολύ νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ σολωμός μου αρέσει πάρα πολύ και έτσι είναι πολύ νόστιμος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Εξαιρετικό. Άλλη μια πολύ όμορφη ιδέα είναι με σως ροκφόρ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Απλό και όμως πρέπει να είναι πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν μπορείς, πέρνα από τη "μάνα", κάτι σε περιμένει!
Εφη
Τελειο! Λατρευω τον σολωμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήFoivi!
ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!
Τέλειο το λατρεψα, μου αρέσει πολύ ο ανηθος
ΑπάντησηΔιαγραφήΛία
Μόλις έψησα! ´Οπως τα λες. Υπέροχα! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλώ! Χαίρομαι που το απολαύσατε! :)
Διαγραφή