Τραγανά μπισκοτάκια, γεμάτα γλύκα και τσαχπινιά!
Υλικά για 65 μπισκότα περίπου:200 γρ βιτάμ
100 γρ μαύρη ζάχαρη
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
1 αυγό
1 φλυτζανάκι γάλα (40 γρ περίπου)
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο (40 γρ περίπου)
100 γρ σοκολάτα σε σταγόνες
(ή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια)
Πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση θα πρέπει να αφήσουμε το βιτάμ
σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει αρκετά.
το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε
με τον γάντζο του ζυμώματος για 2-3 λεπτά,
μέχρι να αρχίσουν να ομογενοποιούνται τα υλικά.
Τότε προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ελαιόλαδο
και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5-6 λεπτά περίπου.
Τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας
(ή την κουβερτούρα)
και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα,
μέχρι να πετύχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
Τυλίγουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη
και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου για να σφίξει
και να μπορούμε να το δουλέψουμε ευκολότερα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο
και στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.
Κόβουμε μικρά κομματάκια από το ζυμάρι,
τα πλάθουμε σαν μπαλάκια,
τα τοποθετούμε στο ταψί και τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας
ή με ένα πηρούνι.
Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Για να διατηρηθούν τραγανά,
τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει ερμητικά!
Ωραία ιδέα μου έδωσες για τα πιτσιρίκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
Εφη
Mες την τσαχπινιά τα βρίσκω τα μπισκοτάκια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρίσκουμε και πάλι Μπέτυ μου, φιλάκια!
Καλημέρα!Εννοείται λέμε πάντα ναι σε μπισκότα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν είχαμε ολόκληρο το ταψί εγώ με το γιο μου Μπέττυ μου, δεν θα έβγαζε τη μέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜυρωδάτα και νόστιμα φαίνονται. Μπέτυ, θα δοκιμαστούν σύντομα. Καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύσκολο να αντισταθώ σε μπισκότα! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήειχα δοκιμασει και παλιότερα μια αλλη δικη σου συνταγη για μπισκοτα που εγινε η αγαπημενη των παιδιων μου, αλλά μάλλον θα δοκιμασω και αυτη τωρα γιατι με μαυρη ζαχαρη νομιζω πως ειναι καλύτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστουμε!!!
Πολύ ωραία μπισκοτάκια, θα τα δοκιμάσω σίγουρα τώρα που τα παιδιά θα θέλουν κολατσιό για το σχολείο....Και σου έγιναν και πεντάμορφα, ολοστρόγγυλα! Με γεια το νέο λουκ στο μπλογκ, υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη μου Μπέττυ, συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές σου! Μάλιστα, έχω φτιάξει αρκετές, όμως στην συγκεκριμένη συνταγή νομίζω ότι κάτι δεν πήγε καλά. Δεν έγινε ποτέ ζυμάρι αλλά ένας χυλός. Ήταν κάπως άνοστα και πρόσθεσα τριμμένο φουντούκι και λίγο κονιάκ για να έρθουν στα γούστα μου...Μήπως στο φλυτζανάκι του τσαγιού έπρεπε να ήταν μικρότερη η δοσολογία? Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια στην όμορφη προσπάθειά σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ρένα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΧίλια συγνώμη, φλυτζανάκι ελληνικού καφέ έπρεπε να λέει η συνταγή, τη διορθώνω άμεσα και ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση!
Λυπάμαι για την ταλαιπωρία σου...