Σελίδες

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ρυζότο με κολοκυθάκια


Από τα φαγάκια που γίνονται σε ελάχιστο χρόνο, 
είναι εύγευστα και ελαφριά!
 Υλικά για 4 μερίδες:

1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4-5 μικρά κολοκυθάκια (αν έχουν ανθούς τους κρατάμε!)
Μισό ματσάκι μαϊντανός
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμός από 2 λεμόνια


Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό 
και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες 
ή, αν είναι μεγάλα, σε κύβους.
 Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο 
και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
 Πριν πάρουν χρώμα ρίχνουμε το ρύζι 
και ανακατεύουμε ζωηρά να πάει το λάδι παντού.
 Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια
 τον μαϊντανό, αλάτι, ρίγανη και μια κούπα ζεστό νερό.
 Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι 
και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μόλις το φαγητό αρχίσει να πίνει τα υγρά του, 
προσθέτουμε ακόμα μια κούπα ζεστό νερό.
Αν τα κολοκυθάκια έχουν ανθούς, όπως τα δικά μου, 
σε αυτό το σημείο τους προσθέτουμε, χοντροκομμένους!
 Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι 
και να χυλώσει το φαγητό,
 ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά, 
ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά 
και αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι για 10 λεπτά περίπου, 
 πριν σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!

7 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα!είναι στα προς ανάρτηση, το έχω φτιάξει τρεις φορές φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόστιμο το ριζότο που μας μαγείρεψες σήμερα!!!
    Και εύκολο, αυτό που το πας?
    Καλή βδομάδα Μπέτυ μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή εβδομάδα Μπέτυ!
    Υπέροχο το ριζότο αυτό!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι, οπότε παίρνω ενα πιατάκι για να δω πως είναι !!!!χιχιχιχι!
    πολύ καλή η πρόταση Μπετουλα !


    φιλια πολλά πολλά και καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρέσουν τα φαγητά σου! Είναι πραγματικά φαγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο κι απλό φαγάκι, Μπέτυ! Το φτιάχνω κι εγώ συχνά, άλλοτε στην κατσαρόλα κι άλλοτε στο φούρνο.
    Πάω να δω τι μαγείρευες όλο το καλοκαίρι :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή