Από τα φαγάκια που γίνονται σε ελάχιστο χρόνο,
είναι εύγευστα και ελαφριά!
Υλικά για 4 μερίδες:1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4-5 μικρά κολοκυθάκια (αν έχουν ανθούς τους κρατάμε!)
Μισό ματσάκι μαϊντανός
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμός από 2 λεμόνια
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες
ή, αν είναι μεγάλα, σε κύβους.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
Πριν πάρουν χρώμα ρίχνουμε το ρύζι
και ανακατεύουμε ζωηρά να πάει το λάδι παντού.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια
τον μαϊντανό, αλάτι, ρίγανη και μια κούπα ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι
και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μόλις το φαγητό αρχίσει να πίνει τα υγρά του,
προσθέτουμε ακόμα μια κούπα ζεστό νερό.
Αν τα κολοκυθάκια έχουν ανθούς, όπως τα δικά μου,
σε αυτό το σημείο τους προσθέτουμε, χοντροκομμένους!
Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι
και να χυλώσει το φαγητό,
ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά,
ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά
και αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι για 10 λεπτά περίπου,
πριν σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Λατρεύω!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!!
Καλή εβδομάδα!είναι στα προς ανάρτηση, το έχω φτιάξει τρεις φορές φέτος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο το ριζότο που μας μαγείρεψες σήμερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εύκολο, αυτό που το πας?
Καλή βδομάδα Μπέτυ μου, φιλιά!
Καλή εβδομάδα Μπέτυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το ριζότο αυτό!
Εφη
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι, οπότε παίρνω ενα πιατάκι για να δω πως είναι !!!!χιχιχιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ καλή η πρόταση Μπετουλα !
φιλια πολλά πολλά και καλό μεσημέρι
Μαρέσουν τα φαγητά σου! Είναι πραγματικά φαγητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο κι απλό φαγάκι, Μπέτυ! Το φτιάχνω κι εγώ συχνά, άλλοτε στην κατσαρόλα κι άλλοτε στο φούρνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάω να δω τι μαγείρευες όλο το καλοκαίρι :-))