Μια πολύ ωραία, υγιεινή σαλάτα ~
ειδικά αν σας αρέσουν τα τουρσιά!
Μισό κιλό μπρόκολο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια μηλόξυδο
(ή απλό ξύδι από κρασί)
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμονοπίπερο (προαιρετικά)
Μισό ματσάκι μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κουταλιές σουσάμι
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια,
το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Το τοποθετούμε σε δοχείο με καπάκι.
Σε μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μηλόξυδο,
το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και λίγο λεμονοπίπερο.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,
το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και το σουσάμι
και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το μπρόκολο και το φυλάμε στο ψυγείο,
φροντίζοντας να το ανακατεύουμε 2-3 φορές τη μέρα.
Καλό είναι να μείνει τουλάχιστον 2 μέρες στο ψυγείο
πριν το φάμε και διατηρείται μέχρι 1 βδομάδα!
πριν το φάμε και διατηρείται μέχρι 1 βδομάδα!
Η συνταγή από την εκπομπή Chef στον αέρα.
Tι ωραία ιδέα Μπέτυ μου! Χθες κόψαμε μια τσάντα μπρόκολα από τον κήπο και έψαχνα συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λιλάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο σε ζηλεύω! Λαχανικά απ' τον κήπο σου!!! Άλλη γεύση!
Φιλιά...
Έχω μπουκετάκια κατεψυγμένα (ρεζίλι).
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου να βρω μπαχτσεδάκι μέσα στα τσιμέντα; Άλλες είναι οι τυχερές!
Καλή ιδέα, αλλά το σουσάμι μου το απαγόρευσε ο οδοντομηχανικός μου μέχρι το τέλος της επισκευής!!
Καλημέρα και Καλό Μήνα!
Καλημέρα Μπέττυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή και διαφορετική για όσους αγαπούν το μπρόκολο (σαν εμένα)!
Δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο!!
Και τα τουρσάκια μας αρέσουν, και το μπροκολάκι μας αρέσει, οπότε εγκρίνουμε το μαρινάτο σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Πολύ καλό!!!!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Δοκίμασα την ίδια συνταγή και με κουνουπίδι και είναι εξ ίσου ωραία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!