Κερνάω πεντανόστιμα, υγιεινά μπισκοτάκια βρώμης
και εύχομαι σε όλους τους φίλους του Betty's Cuisine,
Καλές Διακοπές!
Να περάσετε όμορφα και θα τα πούμε τον Σεπτέμβρη,
ανανεωμένοι, ξεκούραστοι και με νέες νοστιμιές!
Υλικά για 40 μπισκότα:100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
100 γρ. βιτάμ
80 γρ. ζάχαρη λευκή
80 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1 βανίλια
130 γρ. βρώμη
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλιές κονιάκ (ή γάλα)
Ραντίζουμε τις σταφίδες με το κονιάκ ~
αν τα προορίζετε για τα μικρά σας,
αντικαταστήστε το κονιάκ με ίση ποσότητα γάλατος.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την σόδα.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τις ζάχαρες
και το βιτάμ σε κομμάτια.
και το βιτάμ σε κομμάτια.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια
και συνεχίζουμε το χτύπημα.
και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και κατόπιν την βρώμη,
τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο.
Στρώνουμε με λαδόκολλα 2 λαμαρίνες του φούρνου
και τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μίγμα,
σε απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά.
Ψήνουμε για 10 λεπτά,
αποσύρουμε απο το φούρνο
και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν ~
και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν ~
όταν θα βγουν τα μπισκοτάκια θα είναι αρκετά μαλακά
αλλά σφίγγουν όσο κρυώνουν!
Καλό και δροσερό καλοκαίρι!!!
Καλό καλοκαίρι Μπέτυ μου, καλή ξεκούραση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσεις πολύ πολύ όμορφα!
Φιλιά!
Καλές και ξεκούραστες διακοπές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΠΕΤΥ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΑ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΝΕΙΡΟ
Χαίρομαι πολύ που τα απολαύσατε!
ΔιαγραφήΚαι η προσθήκη των φουντουκιών πολύ ωραία ιδέα, φαντάζομαι την γεύση τους!!!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Έγιναν φανταστικά! Πρόσθεσα κ καρύδα κ έγιναν ανάρπαστα! Σε ευχαριστούμε για την τέλεια συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ... μου αρέσει πολύ η προσθήκη των καρυδιών! Τέλεια, χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!!! :)
ΔιαγραφήΑυτό το γνωρίζατε για την κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις σύγχρονες κλινικές μελέτες που είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά, αποδεικνύεται ότι από την ένταξή της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση, δημιουργείται «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνεται η «κακή» χοληστερίνη, παρατηρείται θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών και στα πλαίσια μια ισορροπημένης διατροφής δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς!
Μάθετε περισσότερα εδώ:
https://greekraisins.wordpress.com/
https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
http://goo.gl/GdRG1R