Ένα ακόμα πανεύκολο και νοστιμότατο Κρητικό πιάτο!
4 μεγάλες πατάτες
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Αλατοπίπερο
½ φλυτζάνι ξινόχοντρος
2-3 κουταλιές μάραθος ή άνιθος (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε
και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες
(ή σε κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε και τις πατάτες και τις γυρνάμε 2-3 φορές.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 1 φλυτζάνι νερό
και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν
μέχρι να αρχίσουν οι πατάτες να μαλακώνουν.
Δεν ανακατεύουμε, απλά κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά.
Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο
για 10 λεπτά ακόμα να χυλώσει και είναι έτοιμο!
Καλημέρα!! Απλό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι. Ομολογώ πως δεν έχω δοκιμάσει ξινόχοντρο με αυτόν τον τρόπο...αλλά ανυπομονώ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαιιιιιιιι!!! Τι υπέροχη ιδέα, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι! Και πεθαίνω και για τις πατάτες γιαχνί και για τον ξινόχοντρο! Φοβερό Μπέτυ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Μπέτυ ο συνδυασμός που έκανες είναι φανταστικός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο το φαγάκι σου.
Φιλιά