Υπέροχα, μοσχοβολιστά και απολαυστικά!
500 γρ αλεύρι κίτρινο για ζυμωτό
ψωμί
1 φλ. τσ. χλιαρό νερό
3 κουταλιές σούπας μέλι
1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
1 1/2 φλ. τσ. σταφίδες μαύρες και
ξανθές
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. χυμός πορτοκάλι
Μουσκεύουμε τις σταφίδες
σε 4-5
κουταλιές από το χυμό πορτοκαλιού.
Διαλύουμε στο χλιαρό νερό το μέλι
και την μαγιά.
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε
το αλεύρι, το αλάτι,
την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το νερό στο οποίο διαλύσαμε
το μέλι και τη μαγιά
και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 2
κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη
ελαστική.
Σουρώνουμε τις σταφίδες και τις
προσθέτουμε στη ζύμη
και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν ~
ίσως
χρειαστεί να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι ακόμα.
Σχηματίζουμε μια μπάλα με τη
ζύμη,
λαδώνουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια,
σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα
και
αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο να φουσκώσει,
για 45 λεπτά περίπου.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό
ταψάκι,
πλάθουμε τη ζύμη σε ίσα στρογγυλά ψωμάκια
και τα τοποθετούμε στο
ταψάκι.
Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για άλλα 45 λεπτά,
να
φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 180 βαθμούς,
για μισή ώρα περίπου.
Μόλις ετοιμαστούν τα αποσύρουμε
από το φούρνο,
τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα
και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν
τα απολαύσουμε!
Σημ: Γίνονται ελαφρώς άγλυκα, όπως θεωρώ πως πρέπει να είναι το σταφιδόψωμο!
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε άλλη μια κουταλιά μέλι, ώστε να γίνουν ελαφρώς πιο γλυκά...
Σημ: Γίνονται ελαφρώς άγλυκα, όπως θεωρώ πως πρέπει να είναι το σταφιδόψωμο!
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε άλλη μια κουταλιά μέλι, ώστε να γίνουν ελαφρώς πιο γλυκά...
Καλή επιτυχία!
Μέχρι εδώ μοσχομύρισαν τα σταφιδόψωμα! Τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
Με νοστιμιές και αρώματα μας ξεκίνησες την εβδομάδα Μπέτυ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή βδομάδα
Σήμερα φαίνεται είναι η μέρα του σταφιδόψωμου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις φούρνισα το δικό μου ταψί με τα σταφιδόψωμα και ώσπου να ψηθούν λέω ας ανοίξω το κομπιούτερ.
Το ανοίγω λοιπόν να περάσει η ώρα και πέφτω πάνω στα δικά σου...
Αυτό είναι που λέει πως τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται, χαχα
Καλό μεσημέρι Μπετούλα μου!
O sundiasmos meliiou kai stafidas eini apla teleios!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMiam miam :))))
Πάρα πολύ καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια και μένα μου αρέσουν τα άγλυκα!!!!!Θα τα δοκιμάσω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρα πολυ νοστιμα!!! Μοσχομυριζουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, βρήκα την συνταγή τυχαία, τα έκανα και πάθαμε πλάκα. Πεντανόστιμα, αφράτα και πανεύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Γιώργος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Τα έκανα σήμερα και έγιναν τέλεια,αφράτα,νόστιμα,μοσχοβόλισε όλο το σπίτι!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ κωστας:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Κώστα, γειά στα χέρια σου!
Καλοφάγωτα!!!
Γεά σου Μπέττυ δεν τα έκανε ο Κώστας ,εγώ τα έκανα,αλλά μπήκε το όνομα του άντρα μου κατά λάθος.Η συνταγή είναι όπως την ήθελα,αφράτα!Να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα.. συγνώμη για το μπέρδεμα, είμαι σίγουρη πάντως ότι και ο Κώστας θα τα απολαύσει!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν!
Ειναι τα νοστιμοτερα σταφιδοψωμα που εχω φτιαξει. Τα παιδια μου ξετρελαθηκαν. Ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που αρέσουν τόσο στα παιδάκια! Ευχαριστώ!!!
Διαγραφή