Ήταν να μην πάρω φόρα με τις
μαρμελάδες...
τώρα, δεν με σταματάει τίποτα J J
J
Υλικά για 3 μέτρια βαζάκια:
1500 γρ βανίλιες (ζυγισμένες
χωρίς κουκούτσια)
600 γρ ζάχαρη
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Πλένουμε καλά τις βανίλιες,
τις
κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και πετάμε τα κουκούτσια.
Τις βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα
και τις βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά
και μετά σε μέτρια,
ανακατεύοντας
πότε-πότε, για 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και
συνεχίζουμε το βράσιμο
για μισή ώρα περίπου, μέχρι να δέσει αρκετά η μαρμελάδα.
Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά
Βιδώνουμε σφιχτά τα καπάκια
και
γυρνάμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Διατηρούμε την μαρμελάδα σε
δροσερό μέρος
και, αφού ανοιχτεί, στο ψυγείο.
Καλοφάγωτη!
Προσέξτε να μην την παραδέσετε στο βράσιμο
~
αφού κρυώσει θα σφίξει αρκετά!
Εχεις πάρει φόρα και δεν σε φτάνει καμιά στις μαρμελάδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια και αυτή, την φαντάζομαι πολύ πολύ αρωματική!
Φιλιά!
Εγώ ως συνήθως στη ζητιανιά...!! Κανένα βαζάκι;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Μπετούλα μου
Καλοφάγωτη!!!!!
Φιλιά
καλό βράδυ
μμμμμμμμ υπέροχο χρώμα εχει....ένα κουταλάκι κ για μένα που κάνω δίαιτα;;χιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήkalimera apo to
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://radiopoint.gr/newplayers/wmp/
Μπέτυ, ωραιότατη η μαρμελάδα βανίλιας. Ωραιότατο και το χρώμα της. Μας αρέσουν οι μαρμελάδες, γι' αυτό όταν ξεκινήσουμε με αυτές, ξεχνάμε να σταματήσουμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Από τις ωραιότερες κατά τη γνώμη μου. Ταιριάζει πολύ με τσιζκέικ! Την ξεκινάς χωρίς καθόλου νερό;
ΑπάντησηΔιαγραφή@ kiki:
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Κικίτσα, δεν έβαλα καθόλου νερό, κατέβασαν όμως οι βανίλιες αρκετό...
Εσύ βάζεις;
Περνω οπως παντα να ευχηθω μια ομορφη εβδομαδα με τα λιγοτερα προβληματα,Aργω μερικες φορες να ερθω απο εδω αλλα δεν ξεχνω.Nα εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το μπλοκοσπιτο σου!!!Tελεια η μαρμελαδα!!!!!Νιαμ νιαμ
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραια εγινε.Μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ και μπράβο και σε σένα! :)
Διαγραφήη πιο τελεια μαρμελαδα ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ ευχαριστώ! Την δοκιμάσατε? Σας άρεσε?
ΔιαγραφήΠολύ ωραία έγινε,γλυκόξινη γιατί οι βανίλιες μου ήταν λιγάκι άγουρες! Θα την χρησιμοποιήσω σε τσιζ κέικ !!!Προσέξτε επίσης να φοράτε πρόχειρα ρούχα γιατί πετάγεται λιγάκι καθώς βράζει και βάφει απίστευτα...!
ΑπάντησηΔιαγραφή