Γευστικότατο!
Υλικά για το κέικ:
1 πακέτο φαρίνα
(δηλ 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 βιτάμ (250 γρ)
4 αυγά
2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ¼ φλυτζάνι γάλα φρέσκο
100 γρ κουβερτούρα
Για το γλάσο:
200 γρ ζάχαρη άχνη
Χυμός από μισό πορτοκάλι
Αφήνουμε το βιτάμ και τα αυγά εκτός ψυγείου,
να έρθουν σε
θερμοκρασία δωματίου.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά την φόρμα
(ή τις φόρμες)
που θα χρησιμοποιήσουμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ να ασπρίσει
και ρίχνουμε ένα-ένα
τα αυγά και λίγη-λίγη τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τέλος, εναλλάξ, την φαρίνα με το
γάλα
και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 μέρη.
Στο ένα προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε
καλά.
Μοιράζουμε το μισό λευκό μίγμα στις φόρμες
και από πάνω απλώνουμε το μίγμα με την κουβερτούρα,
χωρίς να
ανακατέψουμε τα 2 μίγματα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο λευκό μίγμα.
Βυθίζουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι και κάνουμε κυκλικές κινήσεις
ώστε να δημιουργηθούν σχέδια στο μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45
λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με την λάμα ενός μαχαιριού,
αν βγει καθαρή το
κέικ είναι έτοιμο,
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά
και μετά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Αν προτιμάμε να το περιχύσουμε με γλάσο,
ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό
μέχρι να γίνει ένα μίγμα λείο και γυαλιστερό.
Ρυθμίζουμε την πυκνότητα του γλάσου σύμφωνα με το γούστο μας,
για πιο παχύρευστο γλάσο προσθέτουμε λίγη περισσότερη άχνη.
Ρυθμίζουμε την πυκνότητα του γλάσου σύμφωνα με το γούστο μας,
για πιο παχύρευστο γλάσο προσθέτουμε λίγη περισσότερη άχνη.
Περιχύνουμε το κέικ
και περιμένουμε λίγο μέχρι να σφίξει το γλάσο και να σταθεροποιηθεί.
Καλοφάγωτο!
Super το κεκάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πράγματι! Ευχαριστώ πολύ Notoula!
ΔιαγραφήΑπό τα πιο αγαπημένα μου κέικς, γεύση που δεν την ξεχνάμε ποτέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μπέτυ μου, καλό μεσημέρι!
Και δικό μου αγαπημένο ~ όχι ότι στα άλλα κάνω νάζια δηλαδή!
ΔιαγραφήΦιλάκια Ελενάκι μου!
Τέλειο φαίνεται! Το γλάσο μπαίνει αφού κρυώσει το κέικ? Αν θέλω να προσθέσω και τρούφα, πότε να τη βάλω? πάνω στο γλάσο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Μυρτώ, καλύτερα να μπει σε κρύο ή έστω σε χλιαρό κέικ.
ΔιαγραφήΗ τρούφα θα πρέπει να μπει πάνω στο γλάσο όσο αυτό είναι ακόμα ρευστό για να κολλήσει ~ εκτός αν θέλεις να την ρίξεις μέσα στο γλάσο πριν περιχύσεις το κέικ!
Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή!!! Θα το δοκιμάσω!
ΔιαγραφήΑχ αυτό το γλάσο... Όχι, ότι το κέικ από μόνο του πάει πίσω! Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ... κόλαση και τα δύο! :)
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Απο τ αγαπημενα κεικ!!!!Παιρνω τα περισσοτερα κομματια φευγοντας απο εδω.Να εισαι καλα και να εχεις μια ομορφη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ηθελα να ρωτησω το φλιτζανι που χρησιμοποιεις ποσα ml ειναι??
ΑπάντησηΔιαγραφήαφροδιτη
Είναι ένα κανονικό φλυτζάνι του τσαγιού (ή του γαλλικού καφέ), σε νερό παίρνει 240 gr/ml...
Διαγραφήευχαριστω!!
ΔιαγραφήΠεντανόστιμο!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα σήμερα και άρεσε σε όλους. Το κράτησα και θα κάνω αυτή τη συνταγή πλέον όταν θέλω κέικ πορτοκαλιού! Πραγματικά υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραίο το έφτιαξα και άρεσε σε όλους !!! <3 Μπράβο για την συνταγή!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε!!!
Διαγραφή