Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Δίχρωμο κέικ με σοκολάτα και γλάσο

Γευστικότατο!
Υλικά για το κέικ:

1 πακέτο φαρίνα
(δηλ 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 βιτάμ (250 γρ)
4 αυγά
2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ¼ φλυτζάνι γάλα φρέσκο
100 γρ κουβερτούρα

Για το γλάσο:

200 γρ ζάχαρη άχνη
Χυμός από μισό πορτοκάλι

Αφήνουμε το βιτάμ και τα αυγά εκτός ψυγείου, 
να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά την φόρμα 
(ή τις φόρμες) που θα χρησιμοποιήσουμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ να ασπρίσει
 και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και λίγη-λίγη τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τέλος, εναλλάξ, την φαρίνα με το γάλα 
και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 μέρη.
Στο ένα προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μισό λευκό μίγμα στις φόρμες
και από πάνω απλώνουμε το μίγμα με την κουβερτούρα, 
χωρίς να ανακατέψουμε τα 2 μίγματα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο λευκό μίγμα.
Βυθίζουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι και κάνουμε κυκλικές κινήσεις 
ώστε να δημιουργηθούν σχέδια στο μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με την λάμα ενός μαχαιριού, 
αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο, 
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά 
και μετά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Αν προτιμάμε να το περιχύσουμε με γλάσο,
ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό
μέχρι να γίνει ένα μίγμα λείο και γυαλιστερό.
Ρυθμίζουμε την πυκνότητα του γλάσου σύμφωνα με το γούστο μας, 
για πιο παχύρευστο γλάσο προσθέτουμε λίγη περισσότερη άχνη.
Περιχύνουμε το κέικ  
και περιμένουμε λίγο μέχρι να σφίξει το γλάσο και να σταθεροποιηθεί.

Καλοφάγωτο!

17 σχόλια:

  1. Από τα πιο αγαπημένα μου κέικς, γεύση που δεν την ξεχνάμε ποτέ!
    Φιλιά Μπέτυ μου, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δικό μου αγαπημένο ~ όχι ότι στα άλλα κάνω νάζια δηλαδή!
      Φιλάκια Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο φαίνεται! Το γλάσο μπαίνει αφού κρυώσει το κέικ? Αν θέλω να προσθέσω και τρούφα, πότε να τη βάλω? πάνω στο γλάσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μυρτώ, καλύτερα να μπει σε κρύο ή έστω σε χλιαρό κέικ.
      Η τρούφα θα πρέπει να μπει πάνω στο γλάσο όσο αυτό είναι ακόμα ρευστό για να κολλήσει ~ εκτός αν θέλεις να την ρίξεις μέσα στο γλάσο πριν περιχύσεις το κέικ!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή!!! Θα το δοκιμάσω!

      Διαγραφή
  3. Αχ αυτό το γλάσο... Όχι, ότι το κέικ από μόνο του πάει πίσω! Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τ αγαπημενα κεικ!!!!Παιρνω τα περισσοτερα κομματια φευγοντας απο εδω.Να εισαι καλα και να εχεις μια ομορφη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ηθελα να ρωτησω το φλιτζανι που χρησιμοποιεις ποσα ml ειναι??
    αφροδιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα κανονικό φλυτζάνι του τσαγιού (ή του γαλλικού καφέ), σε νερό παίρνει 240 gr/ml...

      Διαγραφή
  6. Το έφτιαξα σήμερα και άρεσε σε όλους. Το κράτησα και θα κάνω αυτή τη συνταγή πλέον όταν θέλω κέικ πορτοκαλιού! Πραγματικά υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολύ ωραίο το έφτιαξα και άρεσε σε όλους !!! <3 Μπράβο για την συνταγή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...