Σελίδες

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Muffins με καρύδα

Κερνάω πανεύκολα muffins και σας αφήνω για λίγες μέρες...
Να είστε φρόνιμοι και τα λέμε σύντομα! J
10 λεπτά προετοιμασία και 25 λεπτά ψήσιμο! 
Και έχετε αυτά τα πολύ αφράτα, ελαφριά,
νοστιμότατα και μυρωδάτα κεκάκια 
για το κολατσιό των παιδιών, το πρωϊνό της οικογένειας, 
το κέρασμα για το καφεδάκι...
 Υλικά για 12 muffins:

2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. τσ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
½ φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. γάλα
1 αυγό
1 φλ. τσ. καρύδα τριμμένη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά, 
δηλ. το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν.
 Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το γάλα και το αυγό.
 Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών υλικών στο μίγμα με το αλεύρι, 
προσθέτουμε και την καρύδα και ανακατεύουμε.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Στρώνουμε με τα ειδικά χαρτάκια τις θήκες των muffins.  
Αν δεν έχουμε χαρτάκια, θα πρέπει να λαδώσουμε 
και να αλευρώσουμε ελαφρά τις μαφινοθήκες.
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες, 
γεμίζοντάς τις κατά τα ¾ γιατί φουσκώνουν αρκετά.
 Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αν θέλουμε, πριν τα ψήσουμε,
τα πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα καρύδα, για έξτρα γεύση!

Οι λάτρεις της σοκολάτας ας προσθέσουν στο μίγμα 
λίγες σοκολατοσταγόνες ή τρούφα!

18 σχόλια:

  1. Αυτά τα μαφφινάκια θα τα ετοιμάσω στα σίγουρα γιατί περιέχουν εύκολα υλικά και γίνονται γρήγορα, ιδανική συνταγή δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορει να ελειψα λιγο, αλλα ειδα και τα σταφιδοψωμακια σου και ολα τα καλουδια σου! Οσο για τα σημερινα...ειμαι στη δουλεια και νιωθω το αρωμα της καρυδας στη μυτη...! Θα μας λειψουν οι συνταγες σου όσο θα απουσιαζεις! Ελπιζω να ειναι ολα καλα!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και, κυρίως, για το ενδιαφέρον!
      Ολα καλά, ένα ταξιδάκι και πάλι κοντά σας και στην αγαπημένη μου ασχολία, την κουζίνα! :)
      Τα λέμε σύντομα, φιλιά!

      Διαγραφή
  3. θα χαρώ να γίνεις μέλος στο Blog μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι τέλεια!!!! Μόλις εφτιαξα μια δόση και πάω για την 2η! Ευχαριστω για την συνταγή και μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τέλεια!!!! Μόλις εφτιαξα μια δόση και πάω για την 2η! Ευχαριστω για την συνταγή και μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντι για σπορελαιο μπορουμε να βαλουμε βουτυρο ? Αν ναι ποσο?
    Ευχαριστω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίθανα είναι!! μπράβο :) Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ μα πολυ ευκολη συνταγη με εξαιρετικα αποτελεσματα. Τελειο*****

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο! Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!

      Διαγραφή
  9. Μπορούμε να βάλουμε αντί για καρύδα σταγόνες σοκολάτας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αφαιρέσετε την καρύδα, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι ώστε να βγει σωστό το μίγμα! Καλύτερα αναζητήστε άλλο κέικ από αυτά που υπάρχουν στο blog που να ταιριάζει καλύτερα στις γεύσεις σας!

      Διαγραφή