Κερνάω πανεύκολα muffins και σας αφήνω για λίγες μέρες...
Να είστε φρόνιμοι και τα λέμε σύντομα! J
10 λεπτά προετοιμασία και 25 λεπτά ψήσιμο!
Και έχετε αυτά τα πολύ αφράτα, ελαφριά,
νοστιμότατα και μυρωδάτα κεκάκια
για το κολατσιό των παιδιών, το πρωϊνό της οικογένειας,
το κέρασμα για το καφεδάκι...
Υλικά για 12 muffins:
2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. τσ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
½ φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. γάλα
1 αυγό
1 φλ. τσ. καρύδα τριμμένη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά,
δηλ. το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το γάλα και το αυγό.
Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών υλικών στο μίγμα με το αλεύρι,
προσθέτουμε και την καρύδα και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Στρώνουμε με τα ειδικά χαρτάκια τις θήκες των muffins.
Αν δεν έχουμε χαρτάκια, θα πρέπει να λαδώσουμε
και να αλευρώσουμε ελαφρά τις μαφινοθήκες.
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες,
γεμίζοντάς τις κατά τα ¾ γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Οι λάτρεις της σοκολάτας ας προσθέσουν στο μίγμα
λίγες σοκολατοσταγόνες ή τρούφα!
Αυτά τα μαφφινάκια θα τα ετοιμάσω στα σίγουρα γιατί περιέχουν εύκολα υλικά και γίνονται γρήγορα, ιδανική συνταγή δηλαδή!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie, πανεύκολα και ακαταμάχητα!
ΔιαγραφήΔοκίμασέ τα! :)
Μπορει να ελειψα λιγο, αλλα ειδα και τα σταφιδοψωμακια σου και ολα τα καλουδια σου! Οσο για τα σημερινα...ειμαι στη δουλεια και νιωθω το αρωμα της καρυδας στη μυτη...! Θα μας λειψουν οι συνταγες σου όσο θα απουσιαζεις! Ελπιζω να ειναι ολα καλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρια.
Μαρία μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και, κυρίως, για το ενδιαφέρον!
ΔιαγραφήΟλα καλά, ένα ταξιδάκι και πάλι κοντά σας και στην αγαπημένη μου ασχολία, την κουζίνα! :)
Τα λέμε σύντομα, φιλιά!
θα χαρώ να γίνεις μέλος στο Blog μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσεις καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τέλεια!!!! Μόλις εφτιαξα μια δόση και πάω για την 2η! Ευχαριστω για την συνταγή και μπράβο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τέλεια!!!! Μόλις εφτιαξα μια δόση και πάω για την 2η! Ευχαριστω για την συνταγή και μπράβο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας αρεσαν τόσο!!! Καλοφάγωτα! :)
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας αρεσαν τόσο!!! Καλοφάγωτα! :)
ΔιαγραφήΑντι για σπορελαιο μπορουμε να βαλουμε βουτυρο ? Αν ναι ποσο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω......
Μπορείς να βάλεις λιωμένο βούτυρο σε ίση ποσότητα!
ΔιαγραφήΑπίθανα είναι!! μπράβο :) Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σας άρεσαν!
ΔιαγραφήΝα είστε καλά!
Πολυ μα πολυ ευκολη συνταγη με εξαιρετικα αποτελεσματα. Τελειο*****
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο! Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!
ΔιαγραφήΜπορούμε να βάλουμε αντί για καρύδα σταγόνες σοκολάτας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αφαιρέσετε την καρύδα, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι ώστε να βγει σωστό το μίγμα! Καλύτερα αναζητήστε άλλο κέικ από αυτά που υπάρχουν στο blog που να ταιριάζει καλύτερα στις γεύσεις σας!
Διαγραφή