Δοκιμάστε τα μόλις βγουν απ’ τον φούρνο και δεν θα πιστεύετε την νοστιμιά
τους!
Υλικά για 8-10 ψωμάκια:
150 γρ γλυκοπατάτα Νάξου
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ αλεύρι ολικής
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ένα κουταλάκι φρέσκος δεντρολίβανος
250 ml ξινόγαλο
Τρίβουμε την γλυκοπατάτα στο χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τον
δεντρολίβανο.
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
το αλεύρι
ολικής, το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι,
το πιπέρι και τον δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε καλά.
Ζυμώνοντας με τον γάντζο (ή με τα χεράκια μας)
προσθέτουμε λίγο-λίγο το
ξινόγαλο,
μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και λεία ~
ίσως χρειαστεί 1-2
κουταλιές αλεύρι ακόμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο
και καλύπτουμε με λαδόκολλα
το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8-10 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους
και με κοφτερό μαχαίρι
χαράζουμε ένα σταυρό στην επιφάνεια.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο,
και αφού ψηθούν τα
αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν ελαφρά.
Ζεστά είναι υπέροχα αλλά και κρύα είναι απολαυστικά!
Δοκιμάστε τα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου