Σελίδες

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πατάτες φούρνου με καρότα και γλυκοπατάτες

Ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για όλα τα κρέατα!
Υλικά:

5-6 μέτριες πατάτες
3-4 καρότα
2 μέτριες γλυκοπατάτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
Χυμός από 1 πορτοκάλι
2-3 κλαδάκια φρέσκος δεντρολίβανος, θυμάρι και ρίγανη

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες
και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Καθαρίζουμε και τα καρότα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Τα ρίχνουμε όλα στο ταψί, πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι 
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
 Περιχύνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια, 
ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και τα φρέσκα μυρωδικά, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό 
και ψήνουμε στους 170ο, στον αέρα, για 1 ώρα τουλάχιστον, 
μέχρι να καλοψηθούν και να ροδίσουν.
Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος,
 με προσοχή να μην λιώσουν.
 Επειδή οικογενειακώς οι πατάτες μας αρέσουν καλοψημένες αλλά μαλακές, 
τις ψήνω σε σκεύος με καπάκι ή τις καλύπτω με αλουμινόχαρτο 
και τις ξεσκεπάζω στα τελευταία 15 λεπτά ψησίματος, 
ίσα να πάρουν λίγο χρώμα.
Απολαύστε τις!

5 σχόλια:

  1. Να και μία συνταγή της προκοπής. Πολύ ωραία η συνταγή αυτή ανάμεσα σε πολλές συνταγές σας που δεν μου αρέσουν καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι τη ξαναφτιάχνω, φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά και πάντα τέτοιες συνταγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή