Μια ακόμα αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή ...
Ζυμώνουμε πολύ καλά 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1 φλυτζάνι ψίχα ψωμιού μουσκεμένο και καλά στυμένο, αλάτι, πιπέρι, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο κύμινο.
Πλάθουμε σε σχήμα κυλινδρικό, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν καλά.
Στο λάδι του τηγανιού προσθέτουμε μισό κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή ντοματάκια από κονσέρβα, 2-3 κουταλιές πελτέ, λίγο αλατοπίπερο και 1 1/2 φλυτζάνι νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Συνήθως σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι λευκό...εσείς όμως δοκιμάστε τα με σπαγγέτι ή πατάτες τηγανιτές...είναι θαύμα !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου