Για συμπλήρωμα είπα να φτιάξω και λίγο τυρόψωμο... πολύ νόστιμο και εύκολο, νομίζω θα είναι και ένα ωραίο δεκατιανό για το γραφείο...
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά ή 2 κουταλάκια baking powder
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
3 αυγά
½ κιλό φέτα
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά (ή το baking), τα ζυμώνουμε και φτιάχνουμε το ζυμάρι. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει.
Προσθέτουμε τη φέτα, το λάδι, τα αυγά και το δεντρολίβανο και ξαναζυμώνουμε. Το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά ή 2 κουταλάκια baking powder
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
3 αυγά
½ κιλό φέτα
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά (ή το baking), τα ζυμώνουμε και φτιάχνουμε το ζυμάρι. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει.
και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Το αφήνουμε να μισοκρυώσει πριν το κόψουμε...
this looks delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ!νοστιμια!...το κανω κι εγω...μου αρεσει η ιδεα του δεντρολιβανου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Μπέττυ!! Έπιασες τον πόνο μου: ενώ θεωρούμαι καλή μαγείρισσα από φίλους/ες, δεν μπορώ να πετύχω αρτοποιήματα και γενικά ότι έχει σα βασικό υλικό το αλεύρι! Δεν ξέρω τι γίνεται, κάτι κάνω πάντα λάθος. Βλέπω το τυρόψωμό σου και το ζηλεύω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματική νοστιμιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρέπει για δεκατιανό και όχι μόνο!!
Το ήπιατε τελικά το ουζάκι??
Πολύ νόστιμο φαίνεται! Και το δενδρολίβανο, ωραία ιδέα. Γενικά τα ψωμοειδή δεν τα φτιάχνω, τα νομίζω δύσκολα, αυτό φαίνεται πολύ εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγνή και big mama: δεν είναι και τόσο δύσκολα τα ψωμοειδή αλλά πάντα υπάρχει και η εναλλακτική: παίρνεις έτοιμο ζυμάρι από το φούρνο, προσθέτεις τα υλικά που θέλεις, ξαναζυμώνεις ελαφρά και φουρνίζεις! πολύ πιο εύκολο ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήELENA: Το τσακίσαμε το ουζάκι, δεν το ήπιαμε απλά...!!! Και ήταν ό,τι έπρεπε τέτοια καλοκαιρινή μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή