500 γρ Φαρίνα ολικής άλεσης
250 γρ βιτάμ
2 αυγά
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη (ή 130 γρ)
Μισή κούπα γάλα
1 κουταλιά κανέλλα
1 κουταλιά γαρύφαλλο τριμμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια (ή αμύγδαλα ή καρύδια)
Τρίβουμε τα φουντούκια.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τα φουντούκια.
Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω μικρές κουταλιές από το μίγμα, σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω μικρές κουταλιές από το μίγμα, σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσουν και μετά φυλάξτε τα σε τενεκεδένιο κουτί ή σε πιατέλα σκεπασμένα με μεμβράνη...
Μα τι "μυρωδάτη" έμπνευση είχες πρωί πρωί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρέπει για να συνοδεύσουν αρωματικά το καφεδάκι μας!!
Tha sumfwnhsw ki egw ... oti prepei gia ena kafedaki. H kanella kai to garufallo mazi me ta fountoukia tha xarizoun mia idiaeterh geush.
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, Xronia sou Polla kai gia shmera, thn Giorth ths Mhteras!
Καλημέρα Betty
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσθεσα και μία κούπα σταφίδες και η συνταγή σου έδωσε ρέστα!
Φιλιά
Πολύ νόστιμα φαίνονται και φουσκωτά φουσκωτά! Φαντάζομαι και το άρωμα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω την κανέλλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria:Ευχαριστώ για τις ευχές σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra: τα έφτιαξες κιόλας? πολύ χαίρομαι!
Φιλιά σε όλες σας!
Γεια σας, πραγματικά βρίσκω υπέροχες όλες τις συνταγές σας. Τα κάνετε όλα να δείχνουν πολύ εύκολα και νόστιμα.. Είμαι και κρητικός και βρήκα όλα τα ωραία πράγματα που φτιάχνετε από την κρήτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή-Μία μικρή παράκληση, θα ήθελα εφόσον αυτό είναι δυνατό, να προσθέσετε ένα πλαίσιο αναζήτησης στο blog ώστε να είναι εύκολο να αναζητήσω συνταγές με ένα συγκεκριμένο συστατικό. ;) και πάλι ευχαριστώ πολύ για την τόσο καλή παρουσίαση καθημερινών εμπνέυσεών σας
Konstantinos: ώστε Κρητικός ε? από που? όσο για την παράκλησή σου δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι μπορώ να το κάνω γιατί δεν έχω και μεγάλες γνώσεις στα blogs...νόμιζα ότι αρκούν τα labels στη δεξιά πλευρά της σελίδας.. αν μπορείς να βοηθήσεις ευχαρίστως!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty mou h lega oti ta glykakia as moiazoun rketa! Eixes dikio se auto! Kai oso m aresei h kanellaaaaaaaaaaaaa!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTha ta dokimaso to syntomotro! Filoures!!
ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΜΕ CORN FLAKES? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑπάντησηΔιαγραφή