Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

Κουκιά ξερά τριφτά

Στην Κρήτη συνηθίζουν πάρα πολύ αυτή τη σαλάτα από ξερά κουκιά...Δοκιμάστε την...δεν θα χάσετε...

Για να την φτιάξουμε λοιπόν πρέπει να βάλουμε απο το προηγούμενο βράδυ μισό κιλό κουκιά να μουσκέψουν σε κατσαρόλα με κρύο νερό.



Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, αφαιρούμε τα μισά φλούδια (καλό είναι να μείνουν αρκετά φλούδια γιατί προσθέτουν νοστιμιά) και τα βάζουμε να βράσουν σε αρκετό κρύο νερό.

Θα χρειαστούν περίπου 3/4 σε δυνατή φωτιά.Οταν βράσουν καλά τα σουρώνουμε, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα πιέζουμε με πιρούνι να λειώσουν ελαφρά.

Σερβίρουμε με λάδι, αλάτι, μπόλικο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και αν θέλουμε λίγο λεμόνι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...