'Εγινε μυρωδάτο το ψαράκι και πολύ ελαφρύ... Αν σας αρέσει το ούζο θα το απολαύσετε...
Υλικά:
1 κιλό φιλέτο πέρκας
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 ποτηράκι ούζο
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
1 κιλό φιλέτο πέρκας
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 ποτηράκι ούζο
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε το ψάρι σε μερίδες
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι
Σε 1 λεπτό ρίχνουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε και αυτά.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου.
Βάζουμε το ψάρι πάνω από τα λαχανικά και το αφήνουμε το πολύ 20 λεπτά ακόμα. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο ούζο και το περιχύνουμε στο φαγητό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε σε κλειστό μάτι για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το σερβίρουμε ζεστό.
Γίνεται και με φρέσκο ψάρι αρκεί να μην έχει πολλά κόκαλα, αλλιώς με οποιοδήποτε κατεψυγμένο φιλέτο ψαριού.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και καρότα, εγώ δεν έβαλα γιατί δεν μου αρέσουν μαγειρεμένα....
Ωραία συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρκα ξεπαγώνω κι εγώ για να φτιάξω αύριο, τελικά το πιο βολικό ψάρι.
Θα της προσθέσω και το ουζάκι, πιστεύω θα του πηγαίνει πολύ!
Νόστιμη συνταγή! Είναι από αυτές που θα μου άρεσε να φτιάξω. Εγώ θα πρόσθετα και φινόκιο, μου φαίνεται πως πάει πολύ με τη συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ: το έφτιαξες τελικα? πως ήταν σε συνδυασμό με το ούζο?
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama: συμφωνώ! γενικά θα του πήγαινε κάποιο λαχανικό όπως το ψάρι λεμονάτο (http://bettyscuisine.blogspot.com/2009/01/blog-post_4105.html) στην κατσαρόλα. Δοκίμασέ το και αυτό, θα σου αρέσει...