Σελίδες

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ριζότο με σαφράν

Πάντα θεωρούσα το ριζότο λίγο μπελαλίδικο... αυτή η αίσθηση του ρυζιού που κρατάει αλλά συγχρόνως είναι σωστά ψημένο μου φαινόταν λίγο δύσκολο να πετύχει. Κι όμως πέτυχε απόλυτα, έγινε νοστιμότατο και πολύ ευπρόσδεκτο για ελαφρύ βραδινό πιάτο...



1 κούπα ρύζι για ριζότο
1 ζωμό βοδινού Knorr «σπιτικός»
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές Βιτάμ
Λίγο σαφράν (3-4 στήμονες)
2 ½ κούπες νερό ζεστό

Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι.

Προσθέτουμε το ρύζι κα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε το μισό ζεστό νερό, το ζωμό βοδινού και το σαφράν και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει, προσέχοντας κάθε φορά που τελειώνει το νερό να προσθέτουμε λίγο ακόμα μέχρι να το βάλουμε όλο. Θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το ρύζι.


Μόλις είναι έτοιμο (20 λεπτά περίπου θα χρειαστεί) ρίχνουμε το βιτάμ και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε καυτό πασπαλίζοντας τα πιάτα με λίγη παρμεζάνα ακόμα.

6 σχόλια:

  1. Τι όμορφο χρώμα που παίρνει με το σαφράν το ριζότο. Και αποκτά και ιδιαίτερο άρωμα και γεύση!!
    Η παρμεζάνα σίγουρα του ταιριάζει πολύ!!
    Οτι πρέπει το φαγάκι για ένα νόστιμο βραδινό (μην σου πω και μεσημεριανό!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ZHTO saffron Kozanis! I love risotto and this take looks delicious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ριζοτο το αγαπω πολυ...(δυστυχως ειμαι η μονη στην οικογενεια οποτε δεν το κανω συχνα)
    αυτο που δε μου αρεσει ειναι το σαφραν!...αυτη η ιδιαιτερη γευση του με ενοχλει...
    θα σου προτεινα να αντικαταστησεις το βιταμ με κρ.γαλακτος(βαλε λαιτ)...γινεται ακομη πιο κρεμωδες και βελουδινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελω να το φτιαξω αλλα δεν εχω λευκο κρασι...πειραζει να το φτιακω χωρις κρασι?παντως φαινεται τελειο!και μπραβο πολυ ξεκαθαρα γραμμενη η συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Olga:

    Δεν πειράζει ιδιαίτερα, δεν θα έχει και μεγάλη επίπτωση στη γεύση!
    θα χρειαστεί να βάλεις λίγο περισσότερο νεράκι μάλλον, αλλά αυτό θα το δεις προς το τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή