1 κούπα ρύζι για ριζότο
1 ζωμό βοδινού Knorr «σπιτικός»
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές Βιτάμ
Λίγο σαφράν (3-4 στήμονες)
2 ½ κούπες νερό ζεστό
Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι.
Προσθέτουμε το ρύζι κα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε το μισό ζεστό νερό, το ζωμό βοδινού και το σαφράν και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει, προσέχοντας κάθε φορά που τελειώνει το νερό να προσθέτουμε λίγο ακόμα μέχρι να το βάλουμε όλο. Θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το ρύζι.
Μόλις είναι έτοιμο (20 λεπτά περίπου θα χρειαστεί) ρίχνουμε το βιτάμ και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε καυτό πασπαλίζοντας τα πιάτα με λίγη παρμεζάνα ακόμα.
Τι όμορφο χρώμα που παίρνει με το σαφράν το ριζότο. Και αποκτά και ιδιαίτερο άρωμα και γεύση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ παρμεζάνα σίγουρα του ταιριάζει πολύ!!
Οτι πρέπει το φαγάκι για ένα νόστιμο βραδινό (μην σου πω και μεσημεριανό!!)
The risottot looks delicious. Perfect for this time of year.
ΑπάντησηΔιαγραφήZHTO saffron Kozanis! I love risotto and this take looks delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ριζοτο το αγαπω πολυ...(δυστυχως ειμαι η μονη στην οικογενεια οποτε δεν το κανω συχνα)
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο που δε μου αρεσει ειναι το σαφραν!...αυτη η ιδιαιτερη γευση του με ενοχλει...
θα σου προτεινα να αντικαταστησεις το βιταμ με κρ.γαλακτος(βαλε λαιτ)...γινεται ακομη πιο κρεμωδες και βελουδινο...
Θελω να το φτιαξω αλλα δεν εχω λευκο κρασι...πειραζει να το φτιακω χωρις κρασι?παντως φαινεται τελειο!και μπραβο πολυ ξεκαθαρα γραμμενη η συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Olga:
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει ιδιαίτερα, δεν θα έχει και μεγάλη επίπτωση στη γεύση!
θα χρειαστεί να βάλεις λίγο περισσότερο νεράκι μάλλον, αλλά αυτό θα το δεις προς το τέλος...