Αυτή τη φορά σε όποιο τραπέζι κι αν βρεθήκαμε υπήρχε αρνί τσιγαριαστό. Εύκολο στην εκτέλεση και πολύ ταιριαστός κρασομεζές.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε 1 κιλό αρνί κομμένο σε μέτρια κομμάτια. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ροδίσει.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και σιγοψήνουμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Το κρέας θα κατεβάσει τα υγρά του, θα ψηθεί και θα μελώσει μέσα το ίδιο του το ζουμί.Οταν είναι έτοιμο, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε ένα μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να "αφρίσει" το λάδι και να μην μείνει καθόλου υγρό. Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε καυτό.
Το μυστικό για μεγαλύτερη νοστιμιά είναι να χρησιμοποιήσουμε κρέας από μικρό αρνί.
άπαιχτο το μεζεδάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέττυ μας έχεις μάθει τη μισή Κρητική κουζίνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!!!
Αυτό είναι μεζές για τον άνδρα μου , μια μπουκίτσα θα το κάνει, όμορφη συνταγή θα την κάνω μόλις με αφήσει να ... μαγειρέψω κι εγώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή δουλειά κάνετε εκεί στην Κρήτη Betty!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σε όλες τις μαγείρισσες...
Ευχαριστούμε κι εσένα ιδιαίτερα που μας δίνεις τις συνταγές με τις όμορφες φωτογραφίες που τις συνοδεύουν.
Το αρνάκι φαίνεται νοστιμότατο τσιγαριστό!
Καλή συνέχεια,
Καλό μήνα!
Betty μου αυτό είναι ένα φαγητό, που το τρώγαμε σχεδόν κάθε μέρα πριν 2 χρόνια που βρέθηκα στην Κρήτη (Χανιά)!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε μέρα λέγαμε "σήμερα θα παραγγείλουμε κάτι άλλο", αλλά πάλι στο τσιγαριαστό καταλήγαμε!!
Οποιος δεν το έχει δοκιμάσει, πραγματικά χάνει!!
Σε ευχαριστώ για την συνταγή!!
θα πρέπει να είναι πεντανόστιμο !!! πω πω πω μου τρέχουν τα σαλια μου!!! σίγουρα θα δοκιμαστεί !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστούμε Μπετουλα !!
Μπράβο για τη συνταγή. Φέτος πήγαμε κι εμείς στα Χανιά (τα οποία λάτρεψα) και το φάγαμε αρκετές φορές. Ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή