Μετά την επιτυχία που είχαν οι φράουλες με κρέμα , σκέφτηκα να δοκιμάσω κάτι παρόμοιο αλλά και διαφορετικό.
Τα υλικά έφτασαν για 4 ποτήρια:
300 γρ βατόμουρα
(εγώ βρήκα κατεψυγμένα)
2 κουταλιές ζάχαρη
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
8 μπισκότα digestive
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
250 γρ τυρί Philadelphia
Σε κατσαρόλα ζέστανα τα βατόμουρα, τη ζάχαρη και μια κουταλιά λεμόνι. Ανακάτεψα καλά για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα βατόμουρα. Τα άφησα στην άκρη να κρυώσουν.
Έτριψα τα μπισκότα στο multi, να γίνουν ψίχουλα.
Σε μέτρια φωτιά έλιωσα το βούτυρο. Το ανακάτεψα καλά με τα τριμμένα μπισκότα και έστρωσα το μίγμα σε 4 μεγάλα ποτήρια.
Ανακάτεψα το τυρί με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την άχνη. 'Εστρωσα το τυρί πάνω από τα μπισκότα και περιέχυσα με τα βατόμουρα και το χυμό τους. Θύμιζε αρκετά cheesecake και ήταν νοστιμότατο!
Τα άφησα στο ψυγείο να κρυώσουν για 1 ώρα περίπου και μετά τα περιποιηθήκαμε μια χαρά!!!
Πολύ όμορφη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήSo simple yet so tasty! Where did you find the berries?
ΑπάντησηΔιαγραφήI made the Aleuropita today. It was delicious.
cupcakes:
ΑπάντησηΔιαγραφήI am very glad you liked the Aleuropita!
I found the berries in the freezer of a big super market in Athens (Marinopoulos). Instead of berries you can use frozen strawberries, or any kind of home made "γλυκό κουταλιού" or even jam.
Μα τι ωραια που ειναι; τοσο φρεσκα δειχνουν και ειναι κατεψυγμενα; απο το γνωστο σουπερ ειναι ; και του πουλιου.......
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου τρεχουνε τα σαλια για το γλυκακι σου αυτη την στιγμη, πινω και το εσπρεσακι μου και θα ηταν οτι πρεπει.
πουαντερι, όχι δεν είναι από αυτό...διάβασε πιο πάνω την απάντησή μου στην cupcakes...
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι πράγματι νοστιμότατο γλυκάκι, και η ποσότητα στο ποτήρι τόση ώστε να μην νοιώθουμε (φοβερές) τύψεις!!!
πειρασμός, η μεγάλη κόρη μου στέκεται δίπλα μου και ξερογλύφεται, εγώ λιποθυμώ!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ μου μέσα στα γούστα μου είσαι. Έχω ακόμα στον καταψύκτη βατόμουρα από την Ήπειρο, λέω όμως να φτιάξω τάρτα σε στρογγυλή ταρτιέρα. Δεν θα είναι ωραία, τι λες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνταγη για την Φλαούνα δεν μπορω να βρω, θυμαμαι ομως την γιαγια μου που την εφτιαχνε καθε φορα που εφτιαχνε ψωμι ,αρα ειναι με το ζυμαρι του ψωμιου και ηταν πολυ χοντρη σαν καρβελι μεγαλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιχε μεσα αλλά και απο πανω τριμενη φετα και δεν ειχε πολυ λιπαροτητα οταν μας την εδινε στο χερι, ή εμεις σαν παιδια δεν το βλεπαμε.
Παντως εψαξα και βρηκα ενα αρθρο για τις πιτες σε ολα τα μερη της Ελλαδος.
Ριξε μια ματιά εδω ισως καταλαβεις καλυτερα πως ειναι αυτη η πιτα-ψωμι που ετρωγα.
http://www.icookgreek.com/index.asp?a_id=653
Γλυκό στο άψε σβήσε και πολύ ωραίο ακόμη κι εγώ που δεν τρώγω θα δοκίμαζα ένα ποτηράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέψου να είμαστε στους αγρούς και να μαζεύαμε βατόμουρα!!Τι λέω βραδιάτικα!!!
Ελαφρύ και δροσιστικό! Τα έχω δει τα βατόμουρα αλλά δεν τα έχω πάρει γιατί μια φορά που πήρα φράουλες κατεψυγμένες, όταν ξεπαγώσανε ήτανε χάλια, σαν λειωμένες!
ΑπάντησηΔιαγραφήCheeseκεκάκια βατόμουρου στο άψε σβήσε, θαύμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Μαρινόπουλος λοιπόν, είναι το μόνο ΣΜ στο οποίο βρίσκω βατόμουρα - κατεψυγμένα πάντα, γιατί φρέσκα που να τα βρούμε??
Καλό βράδυ Μπετούλα:))
Μπέτυ μου υπέροχο το γλυκάκι σου. Αν έβρισκα και εγώ βατόμουρα θα το έφτιαχνα στην κόρη μου, που το έχει καημό που δεν έχει φάει ποτέ της βατόμουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπετούλα μου άνοιξες την όρεξη για γλυκό... πολύ εμφανίσιμο επιδόρπιο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ! Παίρνω ένα για το απογευματινό μου! Λατρεύω τα βατόμουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ εντυπωσιακο, οποιος το ειδε επαθε λεμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεμεινε ενα για το καφεδακι μου????
Πολύ ωραίο κ εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα βατόμουρα είναι καλή ιδέα!
Εχω μια αγγελία για δωρεάν φωτο ενός Αγγλου φωτογράφου σήμερα στο μπλόγκ μου. Ελα!
Μπετούλα μου θέλω πολύ να παρω το ποτηράκι μου γιατί φαντάζει υπέροχο ! θα μου αλλάξεις όμως την κρεμα του τυριού με μια κρεμουλα γλυκιά ??? συμβιβάζομαι ακόμη και με την κρεμα γιώτης που τρωγαμε παιδάκια !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μεσημέρι !!!
μμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφή