Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Cheesecake

Αλλά cheesecake γρήγορο...γιατί τα γλυκά δεν είναι το δυνατό μου σημείο....Αυτό όμως πετυχαίνει πάντα...


Τι χρειάζομαι:
1 ½ πακέτο DIGESTIVE
1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλλο τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη
300 γρ. τυρί PHILADELPHIA
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι καφέ χυμό λεμονιού
1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο

Θρυμματίζω τα μπισκότα, τα ανακατεύω με το κανελογαρύφαλλο και το λειωμένο βούτυρο. Τα στρώνω σε φόρμα με έλασμα (το έλασμα βοηθάει να βγουν τα κομμάτια εύκολα - αλλιώς και σε πυρέξ γίνεται μια χαρά) και τα πιέζω με κουτάλι να στρώσουν καλά. Χτυπάω το τυρί με το γάλα και το λεμόνι και μετά χτυπάω την κρέμα γάλακτος να πήξει και την προσθέτω στο τυρί. Τα στρώνω στο πυρέξ πάνω από τα μπισκότα και τα αφήνω στο ψυγείο για 4 ώρες ή και παραπάνω.Αφού πήξει στρώνω από πάνω την μαρμελάδα, που μπορεί να είναι οτιδήποτε...βύσσινο, κεράσι, η φράουλα ταιριάζει πολύ ωραία....μόνο να είναι γλυκειά... όχι πορτοκάλι, νεράτζι, κλπ...

3 σχόλια:

  1. Το έφτιαξα και έγινε πολύ καλύτερο από μία άλλη συνταγή του Παρλιάρου που είχα.
    Thanks!
    PS: οι Betty's Cuisine κάρτες είναι τέλειες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δοκιμασε αντι για μερμελαδα να βαλεις ζελε με βισσυνο κονσερβα αστο να πήξει ξ κρεμα και το αποτελεσμα θα ειναι τελιο και εμφανισιακα και γευστικα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...