Σήμερα έφτιαξα κεφτεδάκια. Και θεωρώ ότι το καλύτερο συνοδευτικό είναι οι τηγανιτές πατατούλες....
Θυμήθηκα όμως μια συνταγή που είχα διαβάσει κάπου για πατάτες «σαν» τηγανιτές, άρα με λιγότερες θερμίδες –και τύψεις- και είπα να τις δοκιμάσω...Πραγματικά δεν υστερούσαν καθόλου σε γεύση και νοστιμιά!
3 μέτριες πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Κόβουμε τις πατάτες όπως για τηγάνι.
Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τις πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και λίγο λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180ο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Σερβίρουμε ζεστές.
(χάλια οι φωτογραφίες, ήρθε η ώρα να αλλάξω μηχανή...)
Tώρα πείνασα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο ωραία μας τας λεσ Μπέττυ μου, αλλά και μας τα παροθσιάζεις.
φιλιά
mmmm giam giam
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω τι λες για τις φωτογραφίες αλλά είναι απ΄τα αγαπημένα μου φαγητά!!!!Και λαχταρώ ένα πιάτο.....Θα φτιάξω μια πατατιά,αν και δεν έχω αέρα στο φούρνο,πατάτες να'ναι και τις τρώω εγώ :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήBaci όπως λένε οι Ιταλοί...όχι τα σοκολατάκια αλλά φιλιά
Μπέττυ κι εγώ τις έφτιαξα μια φορά από συνταγή φίλης από site, και κανείς δεν κατάλαβε ότι δεν είναι τηγανισμένες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τις φωτογραφίες ας είναι νόστιμα αυτά που φτιάχνουμε πρώτα απ΄όλα.
Εγώ έχω αλλάξει τρεις μέσα σε ένα χρόνο στην αρχή είχα κάποια παλιά μιας κι εγώ πριν τις αναρτήσεις δεν έπιανα μηχανή στα χέρια μου και τώρα απορούν όλοι με τα "χάλια" μου!!!
Καλό βράδυ
Για να μη λαδώνεις τα χέρια, μπορείς να κάνεις το κόλπο που ξεσήκωσα από μια κυρία από το Σηάτλ: Τις πατάτες με δυο-τρεις κουταλιές λάδι, σε ένα σακκουλάκι τροφίμων και το κουνάς πάνω-κάτω. Δοκιμασμένο τα τελευταία χρόνια που δεν τηγανίζουμε πια τις πατάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι, χωρίς να το θεωρήσεις υπόδειξη, την ρίγανη στο τέλος. Δίνει πιο πολύ άρωμα και δεν πικρίζει.
Καλό Σαββατοκύριακο.
ρε μεγάλε, αν το κάνει η κοπέλα αυτό που λες όλα τα αρωματικά και τα λάδια θα μείνουν στη σακουλα!
Διαγραφήελα παιδιά έλεος να μαγειρέψουμε είπαμε, ε ας λερωθούμε και λιγάκι δε πειράζει...
Zodar (c)
Μπέττυ μου, πολύ ωραίες γίνονται έτσι οι πατατούλες! Τις φτιάχνω στις κόρες μου (όταν είμαστε μαζί), που λατρεύουν τόσο τις τηγανιτές πατάτες, όσο και την σιλουέτα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τις φωτογραφίες σου τις βρίσκω μια χαρά! Σωστά νεταρισμένες, σωστά φωτισμένες, σωστά χρώματα, καλό κάδρο... Υπερβάλεις που λες ότι δεν είναι καλές! Δεν ξέρω με τι τις συγκρίνεις… Στα βιβλία οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από επαγγελματίες που, όχι μόνο τις διορθώνουν στο Photoshop, όχι μόνο έχουν επαγγελματικές μηχανές, όχι μόνο έχουν ειδικούς χώρους, φωτισμούς, φλας κλπ, αλλά συχνά τα φαγητά που φωτογραφίζουν υφίστανται ειδικές επεξεργασίες (πέρασμα με λακ, με χρώματα, λάδια κλπ) που κάνουν την φωτογραφία λαχταριστή και το πιάτο για πέταμα!
Βέβαια, σε μια καλή νέα μηχανή σπάνια λέω όχι...
μια χαρά είναι οι φωτογραφίες, μάλλον ξεσηκώθηκες για αλλαγή και βρίσκεις προφάσεις!!!! χαχαχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήστο θέμα μας τώρα, το κακό είναι ότι ποτέ δε φτάνει ένα, δυο, τρία ταψιά!!!!!!!!
ειναι πολυ καλες!!!!μπραβο που μας τις υπενθύμισες, εχω καιρο να τις κανω θα τις κανω απο βδομαδα σιγουρα
ΑπάντησηΔιαγραφήAn den echo aero se posous vathmous na tis phiso??
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula
καλησπερα! πολυ ωραια σαν ιδεα, ξεκιναω να την υλοποιω!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ειχα δοκιμασει παλιοτερα και ειναι εξαιρετικο.ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ.
ΑπάντησηΔιαγραφή