Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Κεφτεδάκια

Υπέροχα ζεστά ή κρύα, ο πιο ωραίος μεζές για ουζάκι, κρασάκι ή παγωμένη μπύρα !!!

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 1/2 φλυτζάνι ψίχα ψωμιού
2-3 κουταλιές δυόσμος τριμμένος
2-3 κουταλιές ρίγανη
3 κουταλιές λάδι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
Μουσκεύουμε την ψίχα και την στύβουμε καλά. Βάζουμε τον κιμά σε λεκανίτσα και προσθέτουμε το ψωμί, το αυγό, μαϊντανό, ρίγανη, δυόσμο, ντομάτα, λάδι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε να ανακατευτούν καλά.Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει το μίγμα.Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο?

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...