Σελίδες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Μηλόπιττα ψιχουλιαστή

Η φίλη του blog Ελένη Π. είχε την καλoσύνη να μου στείλει προ καιρού μια συνταγή για μηλόπιτα. Μου άρεσε πάρα πολύ ως ιδέα, μόλις βρήκα χρόνο λοιπόν την υλοποίησα και την μοιράζομαι μαζί σας με μεγάλη χαρά γιατί έγινε υπέροχη! Οι επίσημοι δοκιμαστές της οικογένειας είπαν ότι επισκίασε μέχρι και την ανοιχτή μηλόπιτα που φτιάχνω εδώ και χρόνια!!! 

 Τα υλικά έδωσαν 2 ταρτιέρες όπως αυτή της φωτό... 

 Για τη ζύμη: 
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κούπα καλαμποκέλαιο 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
2 αυγά 
3 βανιλλιες  

Για τη γέμιση: 
6 κόκκινα μήλα 
1 1/2 κούπα ζάχαρη 
2-3 κουταλιές κανέλλα 

 Προαιρετικά για γαρνίρισμα: Λίγη ζάχαρη άχνη 

Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αφήνουμε λίγο να σουρώσουν. 
Μετά σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες και ζυμώνουμε με το χέρι. Γίνεται μια ζύμη σκληρή και ψιχουλιαστή.Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε τη μισή ζύμη και την πατάμε καλά να απλώσει και να στρώσει, μετά ρίχνουμε το μίγμα με τα μήλα και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη "ψιχουλιαστή" (εξ ου και το όνομα...) Ψήνουμε τη μηλόπιττα στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά. Όταν την σερβίρουμε ρίχνουμε αν θέλουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη. Ευχαριστώ πολύ Ελένη, έγινε πραγματικά τέλεια!

25 σχόλια:

  1. apo tis kaliteres milopites pou exo dokimasei ever!!! bravo mama!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταγγέλω αυτό το πιάτο ως άκρως επικίνδυνο για τη ζυγαριά μου, προσπερνάω, κάνω πως δε βλέπω, αν και κοντεύω να πέσω από τη μυρωδιά του μήλου και της κανέλας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A...πολύ ωραία Μπέττυ μου,ήρθαν και ενισχύσεις!
    Δεν μου έχεις πει μόνο, ποιός είναι ο στόχος μας τα 100 κιλά η παραπάνω...
    Γλυκιά μου να είσαι καλά και να με τροφοδοτείς!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pws m' aresoun oi milopites ... kai auth fainetai katapliktkh! Kata thn gnwmh mou, h "psixouliasth" zumh einai h kaluterh gia milopites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάζω παγωτό,βάζεις μηλόπιτα;
    :))))

    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα κάνω πως δεν βλέπω και θα αρκεστώ στο χαλβαδάκι που τρώω λόγω νηστείας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Betty όπως και να την κάνεις την μηλόπιτα γίνεται νόστιμη και λαχταριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπέτυ μιας και δεν έχω καταφέρει ακόμα να φτιάξω μηλόπιτα δεν στέλνεις και κανένα ψιχουλάκι από δω.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι μου κανεις βραδιατικα!!!!!!
    λατρευω τις μηλοπιτες και αυτη φαινεται πολυ νοστιμηηηηη!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμα λες πως ξεπερνάει και την ανοιχτή που την λατρεύω, σίγουρα θα την δοκιμάσω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια μηλόπιτα σαν αυτή δοκίμασα για πρώτη φορά σε ξενώνα στη Βιζίτσα, στο Πήλιο! Εξαιρετική!
    Είχα προσπαθήσει να την κάνω, με ζύμη φτιαγμένη με βούτυρο και αλεύρι, που γινόταν σαν μπάλα και αφού κρύωνε την έτριβα στο τρίφτη του τυριού για να γίνει το ψίχουλο. Η δική σου με το καλαμποκέλαιο θα είναι λιγότερο παχυντική! Θα την δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ μου αρέσει αυτή η μηλόπιτα! Αχ, τι μου κάνεις τώρα! Αρχίζουν και οι γιορτές, πάει χάθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρηκα πολύ που σας άρεσε η μηλόπιτά μου!Τα ωραία και τα νόστιμα πρέπει να τα μοιραζόμαστε με τους άλλους! Πολλά φιλιά.Λενιώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. έφτιαξα τη μηλόπιτα χθες βράδυ και τη φάγαμε με συνοδεία παγωτού...ήταν μούρλια!!μάλιστα δοκίμασα αλέυρι ολικής άλεσης και μαύρη ζάχαρη για ένα αποτέλεσμα πιο υγειινό και του πήγαινε πολύ!επίσης πρόσθεσα και δύο τριμμένα αχλάδια(που είναι και της εποχής)και η γέμιση ήταν πεντανόστιμη.ευχαριστώ για την ωραία συνταγούλα, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συγχαρητηρια
    μολις εκανα και δοκιμασα την μηλοπιτα σας
    ειναι υπεροχη
    εβαλα και καρυδια και σταφυδες
    σας ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα μπορω να αντικαταστησω το ηλιελαιο με κατι αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Vickyyy:

    Το ηλιέλαιο το βάζω γιατί έχει ουδέτερη γεύση και δεν είναι βαρύ.
    Αν θέλεις το βάζεις μισό-μισό με ελαιόλαδο ή χρησιμοποιείς σκέτο ελαιόλαδο αλλά θα "ακούγεται" στην γεύση...
    Και φυσικά μπορείς να το αντικαταστήσεις με ίση ποσότητα λιωμένο βούτυρο ή βιτάμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. I tryed to translate this on google translate. I can't wait to try it . One question though if I may: did you put corn flour?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Good morning Ana-Maria
      No, I did not put corn flour ~ the ingredients are as follows:
      For the dough: 5 cups all purpose flour, 1 cup corn oil, 1 small packet baking powder, 2 eggs, 3 vanillas.
      For the filling: 6 red apples, 1 1/2 cup of sugar, 2-3 tbsp grounded cinnamon.
      For the topping: powdered sugar

      In case you need any further clarification, please let me know.

      Thanks for visiting my blog
      Have a nice day!!!

      Διαγραφή
  20. thn ekana kai de bgike katholou kalh, h xeiroterh pou exw faei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου πεις τι ακριβώς δεν σου άρεσε, θα δούμε τι πήγε λάθος στην εκτέλεση!
      Γιατί η συνταγή είναι πολλές φορές δοκιμασμένη και κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!!!

      Διαγραφή
  21. Με λενε Μαριανα και σε παρακολουθω απο την Αρτα!!!Λοιπόν ένα έχω να πω...είναι τέλεια 😤 τέλεια 😤...εύκολη,γρήγορη,μυρωδάτη...
    Μπράβο 👏 και ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!!!
    Έχω κάνει πολλές από το μπλογκ σου και όλες επιτυχημένες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαριάνα για καλά σου λόγια και την εμπιστοσύνη στο μπλογκ μου!Χαίρομαι πολύ που την δοκίμασες και επιβεβαιώνεις ότι είναι μια πετυχημένη συνταγή! :)

      Διαγραφή