Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Μηλόπιτα

Τι ωραίο γλυκό.....και οπτικά αλλά κυρίως γευστικά !!!

δεν νοείται χειμώνας χωρίς μηλόπιτα ....


Για ένα αρκετά μεγάλο ταψί χρειαζόμαστε:

3 – 4 μήλα κόκκινα
½ βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα
3 αυγά
κανέλλα
1 κουταλάκι baking powder
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ





Λιώνουμε το βιτάμ σε στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με την μισή ζάχαρη και με μπόλικη κανέλλα.

Στρώνουμε τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες.



Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.




Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρέγκα.


Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα.


Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή περίπου ώρα , μέχρι να ροδίσει.




Αφού κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε στρογγυλή πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα.


Υπέροχο !!!

6 σχόλια:

  1. teleia h mhlopita sou mpety

    http://athensville.blogspot.com/2009/10/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πιο ωραια μηλοπιτα και εχω φτιαξει και φαει.
    Πάρα πολυ ευκολη στην παρασκευη της.
    Μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Irene Savvidou:

    Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορω να φτιαξω το ιδιο γλυκο αλλα με αλλο φρουτο πχ ροδακινα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά γιατί όχι;

      Διαγραφή
    2. Θα το δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις.
      Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...