Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό μοσχάρι κότσι σε μερίδες
4 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
25 γρ. Βούτυρο
4 φέτες μπέικον σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ λευκό κρασί
1/2 λίτρο ζωμός βοδινό
2 φύλλα δάφνης
Λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο
2 ντομάτες σε κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα ροδίζουμε το μπέικον.
Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ζωμό και τις ντομάτες, τη δάφνη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες περίπου.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή λευκό ρύζι.
Καλή όρεξη!
1 κιλό μοσχάρι κότσι σε μερίδες
4 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
25 γρ. Βούτυρο
4 φέτες μπέικον σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ λευκό κρασί
1/2 λίτρο ζωμός βοδινό
2 φύλλα δάφνης
Λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο
2 ντομάτες σε κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα ροδίζουμε το μπέικον.
Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ζωμό και τις ντομάτες, τη δάφνη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες περίπου.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή λευκό ρύζι.
Καλή όρεξη!
Mπέττυ μου, μας σκότωσες!!. Ενα φαγητό πού θα μιλαμε μήνες. Τέλειες φωτογραφίες επίσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Mama krata mou mia (h 2) merides... Erxomai!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, τέλεια η γεύση του, πραγματικά άξιζε την πολύωρη αναμονή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚικίτσα, έλα εσύ και μη σε νοιάζει, θα σε καλοπεριποιηθεί η μανούλα...!!!
Καλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό
μόλις αδειάσω θα το φτιάξω
Τώρα έχω ρεβύθια
Καλό βράδυ
Betty, Osso Buco einai apo ta pio agapimena Italika fagita gia'mena, bravo!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ζήλεψα το φαγάκι σου Μπέτυ μου, αν ήμουνα κοντά θα σου χτυπούσα την πόρτα! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο τα φαγάκι σου Μπέτυ. Δεν στέλνεις και καμιά μερίδα από δω........
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Kalhmera Betty, polu dunath kai h suntagh alla kai h geush !!!Mia erwtish, to kreas stis fwtografies einai kotsi? h oura?
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty μου ωραιότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν έχεις όρεξη δοκίμασε να ολοκληρώσεις το οσομπούκο σε γάστρα στο φούρνο...
Κάθε περιοχή της Ιταλίας το φτιάχνει λίγο διαφορετικά κι έτσι οι παρεμβάσεις σου δεν υπάρχουνε :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίγες πληροφορίες:Είναι παραδοσιακό πιάτο του Μιλάνου,συχνά το συνοδεύουν με ριζότο με σαφράν (δλδ ρίζοτο αλα Μιλανέζε) και το γράφουν μια λέξη ολόκληρη ossobucο (τουλάχιστον Μιλάνο,σε άλλες περιοχές όπως εσύ)
Καλή βδομάδα
Έξοχο πιάτο Betty!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, πολύ όμορφη παρουσίαση!!
Φιλιά
Καλή εβδομάδα
Τέτοιο πιάτο πραγματικά αξίζει κάθε ταλαιπωρία! Μπράβο σου! Αχ τι μου κάνεις και εγώ έχω φασολάδα:(
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα σου εύχομαι!
αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ οι μυρωδιές σου με κάνανε να θέλω όχι ένα αλλα δύο πιατάκια !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο φανταζει! γεια στα χεράκια σου Μπετούλα!!!
φιλια
αν και το εχω ακουστα δεν ηξερα τι ηταν, και δεν το εχω δοκιμασει, ακομα, με εβαλες σε σκεψεις
ΑπάντησηΔιαγραφήσ ευχαριστωωωωω!!!!!!!!!!
Koritsi muo kala lene ta megala pneumata synantontai!
ΑπάντησηΔιαγραφήSe filo poly poly
Θα είναι το φαγητό της Κυριακής!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο!!!
Αχ, κυρία Μπέττυ, πολύ σπέσιαλ το φαγητάκι αυτό, μα πεθυμησα μια πιτούλα από τα χεράκια σας τα χρυσά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό φαγάκι :))
ΑπάντησηΔιαγραφήτι μου κάνεις, ενα από τα αγαπημένα πιάτα της οικογένειας, το κότσι το τρώμε με πολλούς τρόπους αλλά αυτή η εκδοχή είναι από τις πιο αγαπημένες
ΑπάντησηΔιαγραφήφυσικά θα μας κεράσεις και μπόλικο από το κρασάκι σου, έέεεεεεεεερχομαιιιιιιιι!!!!!!!
Μπετυ μου τι τελειο το φαγητο που εφτιαξες!Ειναι το αγαπημενο μου.Θα το κανω ακριβως οπως το εκανες και συ.Την ταρτα σου την εφτιαξα και ηταν υπεροχη.Αυτες οι συνταγες σου νομιζω οτι ειναι οι καλυτερες.
ΑπάντησηΔιαγραφήMoυ αρέσει που οι παρουσιάσεις σου είναι πάντα αναλυτικότατες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το φαγάκι δεν σχολιάζω τίποτε!
Μαζεύω τα σάλια μου!
Φιλιά, καλή βδομάδα:!
Να πω κάτι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Osso bucco είναι συγκεκριμένο κομμάτι απο το μοσχαρίσιο σφάγειο και πιο συγκεκριμένα είναι το πόδι με το κόκκαλο και το μεδούλι του. Δεν γίνεται λοιπόν να αντικαταστήσετε το osso bucco με άλλο κομμάτι.
Ελισάβετ μου, ειλικρινά είχα άγνοια περι αυτό, αλλά όσο περίπλοκο και να φαίνεται, πιστεύω οτι η γειτονιά πάλι θα αναρωτιέται όταν θα το επιχειρήσω